Komentari (106)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
,, davno je rečeno da slobodu nije dovoljno steći, nego je mnogo važnije postati dostojan slobode.“Da li smo mi dostojni slobode i da ovdje čitamo sramotno pljuvanje po našem Andriću, rođenom u Travniku u Bosni..
onaj ko te pljuje i o tebi loše piše "tvoj" ? moj andrić nije
Vjerujte da je ovo najveci mrzitelj Bosnjaka na dunjaluku. Sto mozete vidjeti i iz njegovih djela. Mladic, Karadzic i Boban su za njega mala djeca. Da je on imao tu moc da odlucuje o sudbini Bosnjaka, vjerujte da mi danas ne bi postojali. Njegov sljedbenik u mrznji prema muslimanima i Islamu je i Peter Handke.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
" Jeo sam ćevape kod Seje Brajlovića, bolji su bili oni kod Harija " -Ivo Andrić-
gooUser1613663260 i sada ti imaš sve to u dubrovniku i di je problem,problem je u vašoj glavi i vascelom narodu što mislite gdje je napisana bilo koja riječ na srpski ili gde je srpski grob da je Srbija,to vam je ona mantra o nebeskom narodu,daj se malo urazumite,nitko vas više ne doživljava,polako se svodite na beogradski pašaluk,što i jeste,..ako je Tvrdoš rimski onda tako napišite,nešto kao Dioklecijan u Splitu,ali ne vi to opet mantrate na svoju,ma beži bre lopato,..
Spalite je, da joj se svaki trag izgubi. )ebo otac mrtvi.
Andric je studirao filozofiju.Pisao je romane,fikcije.Zasto neki njegovu knjizevnost dozivljavaju kao istinite pripovijesti,a njega kao istoricara?Zasto misle da su njegove fantazije istina?Moralna velicina nekog umjetnika mjeri se po tome koliko je kriticki nastrojen prema svom etnosu.Andric je svoju subjektivnu kriticnost usmjerio prema ljudima druge etnicke i vjerske pripadnosti.Kritikovati drugog,a sebe uzdizati..to rade samo sitne duse.
Andrić je kreten
Nikad književniku ne brojite slova knjiška. Da bi bio pravi, mora biti rob fikcije i vremena. Onda on odluta, prateći maštu vremena nekog iz svog ugla. Može to biti parče razmišljanja i pretvori ga u djelo. Pročitajte gdje je naš Ivo donirao novac od nagrade a slovio za škrtca. Ovo kad bi vidio danas borio bi se za ovu zemlju čudnu jače od svih nas.
Sad ce mi lupiti minuse i psovati mi, al' moram reci... Ivo Andric nikad nista dobro za nas nije uradio, cak sta vise, bio je protiv nas Bosnjaka, a sve u korist nasih istocnih komsija. Da se mene pita, ne bih ga spominjao nikad.
@Dunum97 @Bulevaru, @Kikseru, @MostarskiRambo…….kakav otpad, pa Pavelic je pokatoliceni Serbin. Nije ovaj mrzitelj muslimana otpad, nego zlotvor. Ovolika koliocina mrznje prema jednom narodu, prema jednoj vjeri a umiljato predstavljena kao ozbiljni romani, nije vidjena. I jos za to mu dali Nobelovu nagradu. Na zalost Evropa mrzi Islam.
Otvorena za koje turiste?
Vjerujte da je ovo najveci mrzitelj Bosnjaka na dunjaluku. Sto mozete vidjeti i iz njegovih djela. Mladic, Karadzic i Boban su za njega mala djeca. Da je on imao tu moc da odlucuje o sudbini Bosnjaka, vjerujte da mi danas ne bi postojali. Njegov sljedbenik u mrznji prema muslimanima i Islamu je i Peter Handke.
Nit je rodjen on u toj kuci, nit ova gazdarica finansira, ovo je sve zahvaljujuci njenim radnicima koji rade za male plate, a sav proizvod izvozi vani. Znaci robovlasnica.
ocekujem obnovu rodne kuce momcila krajisnika u sarajevu od nas dobrih bosnja, multi kulti, fine gradske raje, znam ja nas j.bo ti nas, glupi smo ko k..c
TrebinjePonovoNaVezi, ne znam tko je poznat po mantrama,a jedna od jačih s tog područja Trebinja je da je manastir Tvrdoš nastao u IV stoljeću,toliko o vašoj zbilji,a što se tiče Ruđera ,pa vi ste 91. i Dubrovnik prozvali Srpskim gradom i republikom neovisnom o tamo nekoj Hrvatskoj,daj molim te natovari konja svoga i u šumu po drva idi okani se ovih priča,..
Kada odes u Tvrdos uverices se sta se nalazi ispod stakla manastira. Nisu Srbi rekli koliko su stari temelji manastira. Rudjer Boskovic apsolutno nema nikave veze sa Hrvatima, Reci mi samo odakle u Dubrovniku ova drustva: Srpska citaonica (1863) Srpsko pevacko drustvo Sloga (1874) Dubrovacko radnicko drustvo (1874) Dubrovcka gradjanska muzika (1874)
Zadruga Srpkinja Dubrovkinja (1874) Srpska dubrovcka stamparija (1894) Srpska zora (1901) Srpsko gimna- stičko drustvo Dusan Silni (1907) i Matica srpska – Dubrovnik (1909).
lijepo
Ivo Andric je procitao turke kao niko. Nobelovac nas. Drugi Nobelovac Handke je samo nastavio tim stopama
Sta nas briga za tog servskog pisca, mrzitelja Bosnjaka. Pa ljudi moji, ako vec ne vjerujete drugima, uzmite pa procitajte njegova djela, bolje reci nedjela, i bice vam sve jasno. Covjek je citav svoj zivot pisao protiv muslimana, protiv Islama.
каквог мрзитеља Бошњака када они тада нису ни постојали?! Кладим се да ријеч Бошњак никада није ни изговорио
S obzirom da su Turci bili okupatori nije on lose o njima ni pisao. Vise su ga mucili ovi Srbi sto su izdali tad Bosnu, danasnji Bosnjaci. Nigdje Andric ne pokazuje mrznju ni prema jednima ni drugima, samo docarava kako je to izgledalo iz njegovog ugla. I gle cuda dobio Nobelovu nagradu za jedno takvo djelo.