TrebinjePonovoNaVezi, ne znam tko je poznat po mantrama,a jedna od jačih s tog područja Trebinja je da je manastir Tvrdoš nastao u IV stoljeću,toliko o vašoj zbilji,a što se tiče Ruđera ,pa vi ste 91. i Dubrovnik prozvali Srpskim gradom i republikom neovisnom o tamo nekoj Hrvatskoj,daj molim te natovari konja svoga i u šumu po drva idi okani se ovih priča,..
Austrougarski popis u Dubrovniku 1898. godine. 90% stanovnistava se izjasnilo da govori srpskim jezikom. A sto se tice manastira, on jeste nastao jako rano. Vec u 6 vijeku n. e. imamo pisane izvore o njemu. Naravno to nije bio manastir SPC, niti se moze reci da su ga Srbi napravili, ali je neoboriva cinjenica i istina da su u Hercegovini i vecem dijelu Dalmacije zivili Srbi. Vecina bili katolici, kasnije dio presao u pravoslavce, pa vijekovima pokatolicavan ponovo.
Kada odes u Tvrdos uverices se sta se nalazi ispod stakla manastira. Nisu Srbi rekli koliko su stari temelji manastira. Rudjer Boskovic apsolutno nema nikave veze sa Hrvatima, Reci mi samo odakle u Dubrovniku ova drustva: Srpska citaonica (1863) Srpsko pevacko drustvo Sloga (1874) Dubrovacko radnicko drustvo (1874) Dubrovcka gradjanska muzika (1874)
Prikaži sve komentare (106)