Neuki protivnici svega što ima prefiks u vezi islama, prvo se malo raspitajte. Trend islamskog bankarstva je u posljednjih par godina u velikom procvatu u Zapadnoj Europi. Ovo je dobar znak i početak. Ne smatrajte ovo kao napad na multietničnost BiH, ali očigledno se danas samo traži razlog da se digne prašina i oko banalnih stvari.
Ne smeta meni islamsko bankarstvo, nego mi smetaju te priče kao bez kamata bla bla, a svi znamo da to nije istina, i da na neki način uzimaju kamatu, jer u suprotnom kako bi poslovali, propali bi za godinu...ako mi iko uspije objasniti nacin na koji bi neka banka poslovala, a da pri tom ne uzme od klijenta ni feninfa vise nego sto je on uzeo od njih(nebitan način, klasična kamata, udio u imovini, hipoteka, itd... sve se svodi to na isto) ja ću mu skinuti kapu, i reći ću jeste ja sam pogriješio :)
j white, evo ovako to funkcionira.. ti zelis kupiti kucu.. odes u bbi banku, banka kupi tu kucu i tebi je prodaje za skuplje.. to ti je banalan primjer izbjegavanja kamate, a u islamu je dozvoljeno da kupis nesto i da prodas po visoj cijeni, to ti je trgovina... to ti je jedan primjer, a za svaki konkretan slucaj, iznadjena je mogucnost izbjegavanja kamate...
Prikaži sve komentare (113)