Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
da li kod bosnjaka ,koji su prepuni multieticnosti, postoji nesto sto ne nosi islamski predznak ?
Ne postoji, zato što svaka religija poslije Islama postaje apsurdna.. kad vjeruješ da Bog postoji i u Kur'anu piše da se isključivo Njemu može moliti, onda ti postane besmisleno da se moliš isusu ili pavlu ili duhu ili mariji.. zato jednom islam, uvijek islam.. samo što nažalost dosta puta to ostane samo više deklarativno. Valjda ti je sad jasno.
@arsenal svaka ti cast na komentaru. Nek si srbendi objasnio
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
A da prvo dovedete u red ovo normlano bankarstvo, šta o tome mislite ?
u Islamu nema kamata tj. haram su
Gareth, hvala na informaciji, odoh odmah do bbi banke dici kredit bez kamata, posto je to islamska banka ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Raja jeste li da se sruši ona ruzna žuta građevina kod ekonomije te da se na njenom mjestu izgradi džamija?
naravno
Ljepota. Ponos. Dika.
Toliko mržnje prema svemu što je islamsko. To je nevjerovatno. Samo mi se želja povećava da budem što veći musliman, al' sigurno ne onak koji šuti i ne reaguje. Samo nek' mi neko u lice nešto kaže protiv Islama i Bošnjaka. Ovdje se možete svi kur*iti. BOŠNJAK ISLAM BOSANSKI JEZIK
upravo zbog zatucanih kao ti jedva cekam popis :)
Problem je u tome kad zatucani nezatucanom kaže da je zatucan. Četničko govnašce tvoje mjesto je u sanitarnom čvoru.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Aferim. Polako ali sigurno postajemo Iran.
sta bi trebalo da postanemo srbistan
Koja glupost. Nema sanse prvo zbog toga sto Bosna i Bosnjaci na prvom mjestu im je drzava i nacionalni ponos a onda vjera, dok su Iranci (nekada ponosni Perzijanci) to izgubili radi radikala. DezurniCetnik .!.
Da pogodim... Odgovorati na onom svijetu? :)
Neuki protivnici svega što ima prefiks u vezi islama, prvo se malo raspitajte. Trend islamskog bankarstva je u posljednjih par godina u velikom procvatu u Zapadnoj Europi. Ovo je dobar znak i početak. Ne smatrajte ovo kao napad na multietničnost BiH, ali očigledno se danas samo traži razlog da se digne prašina i oko banalnih stvari.
Ne smeta meni islamsko bankarstvo, nego mi smetaju te priče kao bez kamata bla bla, a svi znamo da to nije istina, i da na neki način uzimaju kamatu, jer u suprotnom kako bi poslovali, propali bi za godinu...ako mi iko uspije objasniti nacin na koji bi neka banka poslovala, a da pri tom ne uzme od klijenta ni feninfa vise nego sto je on uzeo od njih(nebitan način, klasična kamata, udio u imovini, hipoteka, itd... sve se svodi to na isto) ja ću mu skinuti kapu, i reći ću jeste ja sam pogriješio :)
j white, evo ovako to funkcionira.. ti zelis kupiti kucu.. odes u bbi banku, banka kupi tu kucu i tebi je prodaje za skuplje.. to ti je banalan primjer izbjegavanja kamate, a u islamu je dozvoljeno da kupis nesto i da prodas po visoj cijeni, to ti je trgovina... to ti je jedan primjer, a za svaki konkretan slucaj, iznadjena je mogucnost izbjegavanja kamate...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Neuki protivnici svega sto ima prefiks u vezi islama prvo se raspitajte malo. Trend islamskog bankarstva je postao jako popularan posljednjih godina na području Zapadne Europe i u velikom je procvatu. Ovo je dobar znak i početak, ne smatrajte ovo napadom na multietničnost BiH, ali očigledno se danas samo traži razlog da se digne prašina oko bilo čega.
Ambasador Casey i islamsko bankarstvo- Uzimanje kamate drugi dio. Premijera se očekuje početkom sljedeće godine, a radnja je fokusirana na ono malo nezaduženih. Ako Bog da, korištenjem riječi islamsko to stanje će se promijeniti, pa će već sljedeće godine svi biti zaduženi, Insallah.
Koja farsa, u Sarajevu neki bezvezni centar, a u Beograd investicije.
Čemu minusi, samo sam napisao istinu, ma kakva ona bila.
Zato sto se istina danas smatra islamofobijom
ovo je super pozitivna vijest - islamsko bankarstvo je zaista interesantno - i postoji dobra mogucnost edukacije i otvaranja novih radnih mjesta.
@prekoDrine smradovi. smrdine, moze se uci tvojoj mami! :-)
Cij Islamsku, ekonomiju.Zasto nebi bila poljoprivredna,stocarska,ili neka druga rudarska naprimjer.Ima dosta drugih ekonomija vaznijih, a ne Islamska ekonomija.Pa jeste li ikada culi negdje u regionu da se otvara Krscanska,ekonomija,niste.Boze sacuvaj je drzave, i kurca.
hahahah e svakakvih sam komentara pročitao, ali je ovaj jedan od smješnijih hahahhahaha Raspitaj se šta je islamsko bankarstvo pa onda ćeš se i sam sebi nasmijati. "To se može ilustrovati u ideji islamske štednje gdje je štediša ustvari investitor, koji će na kraju poslovne godine ili kako je već određeno shodno procentu profita banke dobiti isti procenat u odnosu na položeni novac. I obratno, štediša će u slučaju gubitka banke učestvovati sa jednakim procentualnim gubitkom."
MULTI -KULTI SARAJEVO (al u k.rcu)
A da bi bilo multi-kulti treba se progoniti sve islamsko? Mene koliko sjećanje služi Sarajevo je grad sa većinskom muslimanskom populacijom pa je i logično da će tamo biti Centar za islamsku ekonomiju. Kome smeta ima i drugih gradova za život. Ne vidim kako će ovakav centar poremetiti život nemuslimana u Sarajevu?
Normalno da nije multi-kulti. Je l' možda Banja Luka multi-kulti?
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Treba što više džamija praviti, i ovakvih objekata u inat dušmanima koji se stide svoje vjere. Danas se omladina u ovom grad stidi islama tj mnogi ismijavaju islam i svoju vjeru. Stid ih je raci da su muslimani.
Zbog takvog misljenja,nemas drzavu,niti ces je ikada imati.
Što prometej, kome smetaju džamije? Momak je potpuno u pravu...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
otvoren u zgradi koja je oteta SPC. tragikomicno.