Za odabrane sretnike
161

Gunther Werks će proizvesti 25 primjeraka 993 Speedstera

D. B.
Gunther Werks 993 Speedster Remastered je zvanično predstavljen na događaju Monterey Car Week proteklog vikenda.

Gunter Werks je tokom razvoja ovog automobila uložio mnogo vremena i truda u ojačavanje šasije kako bi se izbjegle posljedice uklanjanja krova. Stoga se mnogo ojačanja nalazi u prostoru prvobitno namijenjenom stražnjem sjedištu.

Automobil je dobio karbonski krov, integrisani zaštitni kavez i poprečni stabilizator.

U srcu modela 993 Speedster Remastered nalazi se 4.0-litarski šestocilindrični motor iz Rothsport Racinga, koji je tuniran tako da isporuči nešto više od 435 KS i 454 Nm obrtnog momenta u odnosu na već impresivni 400R model. Snaga se prenosi preko poboljšanje verzije originalnog Getrag manuelnog mjenjača na stražnje točkove.

Automobil je težak svega 1.175 kg i uzbudljiv je za vožnju.

Primjerak predstavljen na Monterey Car Weeku je bio lakiran u Peninsula Cypan boju sa žutim detaljima i felgama s centralnim šarafom. Ključne promjene eksterijera uključuju nove panele karoserije, karbonski prednji poklopac te proširene lukove točkova. Tu je i integrisani karbonski prednji spliter koji unapređuje aerodinamiku, aluminijska kućišta bočnih retrovizora te aluminijske ručke vrata. Vjetrobransko staklo je nisko, što je karakteristično za Speedster.

Sjedišta su presvučena Mandarian narandžastom kožom, kao i vrata na panelima, donji dio armaturne ploče i drugo. Kontrast prave detalji presvučeni zelenom kožom i Alcantarom, kao i karbon.

Gunther Werks će proizvesti svega 25 primjeraka modela 993 Speedster Remastered, a cijena zasad nije poznata.

Vezani članci