Jedan od 25 primjeraka
27

Plavi Porsche 993 Speedster Remastered je djelo Gunther Werksa

D. B.
Jedan od veoma zanimljivih modificiranih automobila u novije vrijeme je Porsche 993 Speedster Remastered iz kompanije Gunther Werks.

Kompanija je predstavila automobil 2021. godine na Monterey Car Weeku te namjerava proizvesti svega 25 primjeraka. Ovaj koji je prikazan na fotografijama napravljen je za klijenta iz Teksasa te je lakiran u Cameron plavu boju. Kraljevska nijansa plave izgleda fenomenalno, dok su se plave felge s hromiranim vanjskim obručima sjajno uklopile.

Gunther Werks je za svoj 993 Speedster izradio lagane panele karoserije od karbonskih vlakana, koje uključuje proširene prednje i stražnje lukove točkova, kao i obruče protiv protiv prevrtanja smještene iza naslona za glavu. Također, tu su masovni spojler u obliku pačijeg repa, plava kočiona kliješta te bočni retrovizori s brušenom srebrnom završnom obradom.

Klijent očigledno voli plavu boju jer je unutrašnjost presvučena plavom Alcantarom uključujući sjedišta, armaturnu ploču, upravljač i kožicu mjenjača. Naprijed su duboka sjedišta s karbonskim stražnjim dijelom, a automobil je dobio i karbonsku armaturnu ploču s prilagođenim brojčanicima te karbonski upravljač.

Rothsport Racing je pripremio 4,0-litarski 6-cilindrični motor koji razvija 435 KS i 454 Nm obrtnog momenta te ga je upario s poboljšanom verzijom originalnog Getrag manuelnog mjenjača modela 993.

Svih 25 primjeraka kabrioleta su rasprodani nedugo nakon predstavljanja automobila, a svaki je kupce koštao oko 850.000 dolara.