Za klijenta u Britaniji
3

Gunther Werks predstavio unikatni restomod Porsche 911 Bubblegum

D. B.
Kalifornijska kompanija specijalizovana za Porschevoa vozila, Gunther Werks, predstavila je impresivan Porsche 911 (993) restomod na Festivalu brzine Goodwood.

Nazvan Bubblegum, ovaj unikat je napravljen za posebnog klijenta iz Velike Britanije. Ime mu potiče od karoserije u roze boji, a zapravo je riječ specijalnoj trostepenoj roze bisernoj nijansi s ultra finim metalik nijansama. Ovo je svakako neobično, no ne može se reći da Porscheu roze boja ne pristaje.

Sredinom automobila se proteže linija od ogoljenog karbona, a iz Gunther Werksa kažu da ova unikatna kreacija obilježava zvanični debi kompanije na različitim evropskim tržištima i u Velikoj Britaniji.

Gunther Werks nije objavio nikakve dodatne informacije, no velika je mogućnost da Bubblegum pokreće turbopunjeni motor. Velika je šansa da je riječ o 4,0-litarskom 6-cilindričnom motoru koji razvija do 700 KS.

Prošle godine je kompanija predstavila Project Tornado, još jedan restomod baziran na generaciji 993 s istom snagom. Međutim, ta snaga je dostupna vozaču samo u slučaju aktiviranja moda Track Mode, dok se ostatak vremena mora zadovoljiti sa 600 KS.

Bubblegum ima manuelni mjenjač putem kojeg se snaga prenosi na stražnje točkove.