Komentari (113)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa i jeste najbolja. Ja prvi bih se tom vakcinom prije vakcinisao nego onim zapadnjačkim govnima. Rusi su sigurica.
Hvala Rusima, ali ja bih se vakcinisao samo sa onom vakcinom, kojom se vakcinisu Njemci ili Francuzi.
Samo Rusija bajo. Zapad laprda protiv Putina al on mudro ignorira, čovjek čist.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dobra vakcina!!
@100% sigurnija nije experimentalna kao pfajzerova
Fajzer u USA 34$, Sinofarm - Kina 144$... Pametnom dosta...
Dobro jutro.Sretan dan državnosti da ste mi zdravi i veseli.Šta nas briga koja je bolja?Imamo mi naše oprezne i mudre političare koji se ne guraju dok ne vide za koju godinu kakve su nus pojave.Mudro,mudro.
Pardon nezavisnosti.
Malo promidjbe nije lose... hahahah.. dok EU i svjetski proizvodjaci kenjaju i slazu viakove injekcija oni manjim zemljama izmisljaju pravila i propise moze ovako itd.. kao pfizer i moderna a stvar je u cijeni po dozi.. a tu rusi uskacu u dilaju svima a kod njih zaraza ista kao i u srbiji ali sta mozes.. na kraju ce pola svijeta govoriti ruski nakon injekcije.. hehehe..
Cak i svabe nece bas pfizer da primaju jer ima jake nuspojave i nakon prve i druge doze ... kazu uzas koje reakcije i cekaju rusku.. pa OK ako je dobra onda OK ..
Ruska je klasicna vakcina, a ove zapadne udaraju na genom, tako da jos niko ne zna kakve te moderne vakcine posljedice mogu ostaviti - narocito kod mladje populacije i djece koju ce poslije zaceti. Al evo "stakori" sirom svijeta je primaju pa ce se saznati
Bosnjo hvali a na pocetku se izrugivao ruskoj vakcini
Auu kakav kancer su ovi komentari na klixu, kad bi iskljucili ili ukinuli komentare mnogi bi ostali bez posla
Za Zemlje Balkana je potrebno uvesti prije svega vakcinu protiv bjesnila, jer je narod izuzetno poremecen i bijesan. Nakon toga antifasisticka vakcina, da se sprzi u mozgu svako ponizavanje i vrijedjanje drugog i drugacijeg, pa tek onda moze sputnik.
Izgleda da su se i nargilaši podijelili u tome tko je za, a tko protiv. Sad, fakat, ne znam šta da mislim i kako da se odlučim jer ja vjerujem samo njima.
Moje neko shvatanje: Ruska vakcijana je bazirana na staroj tehnologiji zato je jeftina i brzo su je mogli testirati . Pfizer i Moderna su bazirane na drugoj tehnologiji zato su skuplje i komplikovanije za skladistiti/ proizvoditi ali teoretski imaju manje nuspojava (al samo teoretski)
https://www.biospace.com/article/comparing-covid-19-vaccines-pfizer-biontech-moderna-astrazeneca-oxford-j-and-j-russia-s-sputnik-v/ oxford i spurnik su na bazi Adenovirus dok su Pfizer i Moderna na bazi mRNA - europa ceka te nema veze sa time sto su ruske. stvar je u tehnologiji
Ruska vakcina uopste nije detaljno testirana kao zapadne vakcine. Jos fali dosta dokumentacije. Trazenija je jer je jeftinija i lakse se proizvodi stoga se proizvodi u vecem broju. Kao sto su u Bosni trazenija kineska roba jer je jeftinija i pristupacnija ne znaci da je kvalitetnija. Od svih ovih vakcina Modernina je definitivno najpouzdanija i ima najmanji procenat nuspojava do sada. A rusku vakcinu moze samo majmun primit. Jer dosadasnji pokazatelji pokazuju djelotvornost od 50%.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ja kad bi bio na pola lud , a gledajuci gdje je Njemacka u ekonomskom i tehnoloskom smislu,a gdje Rusija, kad bi imao mogucnost, nikad ne bi primio rusko sr..nje.
Pa Rusi su najbolji astronauti i svemirski inzinjeri ako cemo o tehnoloskom smislu.
Koliko je Rusija naprednija od drugih.Napravise ljudi Sputnik V kapi da se narod ne mora bosti iglama.
Sputnjika za narod, a Pfizer i ove druge zapadnjačke za ljude koji imaju namjeru putovati u Evropu, jer u suprotnom neće moći jer ne priznaju rusku.
Na aerodrom Nikola Tesla sleteo avion sa 100.000 vakcina Sputnjik V, avion dočekao Vučić
I vakcine se podijelise na zapadne i istocne.... Kod nas je jos od Jugoslavije ostala ta neka simpatija prema americi kao necemu dobrom ,ali rusi su posteniji sto puta ...
Kinezi su tvrdili da imaju 90%+, na kraju jedva 50% što je minimum da bi vakcina bila prihvaćena. Astra Zeneca ima 90% ali kad testiraju ove preko 65% efikasnost jedva 10%. Samo Rusi umjesto nauke pričaju o politizaciji kad se traži validan atest, a okolo prosipaju propagandu. Ima razlog što im se u državi skoro niko nije vakcinisao, jer ni sami Rusi ne vjeruju!