Komentari (257)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ćiribu ćiriba ponovo ste Bosanci
@AnteToniPandžaMo '' Slavni tarih ( historija ) naše mile domovine , sjeća nas onih vremena , kada se je naša domaća vlastela u svakoj prigodi jasno i otvoreno izrazila o svojoj narodnosti , nazivajući se ponosnim i junačkim imenom Bošnjak . Gledamo na mnoge dokumente domaćih spisatelja iz prošlih vjekova , u kojima se uvijek spominje naše pravo narodno ime Bošnjak , a to su oni razlozi zbog kojih se i mi , kao njihovi zahvalni i vijerni potomci zovemo slavnim imenom Bošnjak . Od toga nećemo niti smijemo otstupiti , toga ćemo se imena držati vijerno i stalno .'' Fra Antun Knežević ( 1834-1889 )
@ante hrvati niste oduvjek bili, nego ste to postali pred kraj 19 vijeka, a dotad ste bili Bošnjaci katoličke provenijencije, ali kroatiziraše vas samo zato što ste katolici... Vi bosanski katolici ste prodali svoje ime Bošnjak za hrvat i svoju domovinu Bosnu za hrvatsku.
PRIKAŽI ODGOVORE (24)
bh 'rvati i 'rvatska vas se odriče :P
jesi ograničen ko bošnjački entite...niko se nikog ne odriče nego se brišu oni koji su prijavljeni negdje a tu ne žive..ali ti si glupi poturica pa ne možeš razumjeti nešto ovako komplicirano :*
@jokerinho Možda je on poturica, ali si ti 100 puta gori. On je samo promijenio vjeru, a ti si umjesto da se zoveš Bosanskim katolikom se zoveš Hrvatom, na osnovu čega vas je Hrvatska eksploatisala samo za svoje ciljeve a zapravo vas ne mogu ni primirisati. Jedno je da tvrdiš da si Hrvat jer imaš ekonomske koristi od toga (to mnogi rade), ali se doista smatrati Hrvatom a samo si katolik je glupo. Po tome se onda katolici u svakoj zemlji na Balkanu trebaju zvati Hrvatima.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
pročitajte ovo... **Policajci su provjeravali određeni broj osoba, koje i nakon nekoliko puta nisu pronađene na navedenim adresama. Protiv tih osoba pokrenut je postupak odjave prebivališta, budući da je i službeno utvrđeno da ne žive na navedenoj adresi.** pa sad ovo... **Zakon o prebivalištu u Hrvatskoj, usvojen prošle godine, propisao je da su osobe koje ne žive na adresama u Republici Hrvatskoj dužne do 29. decembra ove godine odjaviti prebivalište i vratiti ličnu kartu. Ukoliko to ne učine, slijedi im spomenuta novčana kazna i oduzimanje lične karte. ** kakav postupak kažnjavanja od strane policije, kad još ni rok za odjavu nije isteko. ističe 29.12.2013. otkud policija zna koće se do tog datuma odjaviti???
glupost. članak je totalno štur. Npr. ne piše da se treba odjaviti, tek ako izbivate duže od 6 mjeseci izvan hrvatske. drugo taj zakon vrijedi i za hrvate rođene u hrvatskoj. btw. ima zakon i za boravište, npr. ako ste iz osijeka, a studirate u zagrebu, obavezni ste promjeniti mjesto boravka.
ja ne vracam...posto kod mene je OSOBNA...
nema vracanja...a samo nek pisu papir trpi sve..
Nerkobr,mogu biti sve ako hoću ti,ali ti i tvoji nemožete biti ništa.Nigdje vas ne vole ,nigdje niste dobrio došli,a ja imam stariju djecu nego vi naciju i jezik.Na tvom mjestu ja bih se zamislio.
Svakom svoje,nama naša draga i lijepa RH.Sve nam je dala,ako nekome smeta štrik i na prvo drvo.
nisu to bh hrvati vec skutorija u bijelim carapama
mani se ljubomore...
Svaki put kada jedan konstitutivni starosjedilački narod u BiH nazoveš nekim drugim imenom u cilju izrugivanja, činiš da je interesa za zajedničku državu BiH sve manje i manje!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Odakle ta procjena?
REDAKCIJO: Hrvati ne vraćaju LIČNE, nego OSOBNE! Hrvatski jezik je 'zakonski' ravnopravan u BiH i kada pišete o HRVATIMA koristite Hrvatske riječi!
Pa Klix je hrvatski portal, a to ste su se zabunili, ah ne budi sitnicav, svi se vi Hrvati iz BiH cesto zabunite pa pisete na bosanskom. Lako je promijeniti nacionalno osjecanje, ali puno teze ide sa maternjim jezikom.
Maternji jezik, je nešto što učiš u školi ;) u moje vrijeme je to bio 'srpsko-hrvatski' koji je imao paropis, u današnje vrijeme izučava se 'bosanski' jezik koji nema pravopis :P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
vracaj licnu a bogami i djeciji dodatak
i putovnjace ce te vi vracat polako..
A sada malo struke, bez politike i naslađivanja : Hrvati iz BiH imaju dvojno državljanstvo temeljem međ.sporazuma između RH i BiH i ovime se u to ne dira! Oni i dalje ostaju dvojni državljani, međutim prebivalište može biti samo jedno i sada oni koji su prijavljeni na dvije adrese moraju se odlučiti koja im ostaje, a koju odjavljuju. Tako je bilo i prije, samo što su te evidencije nesređene i ljudi se ilegalno prijavljivali na drugu adresu bez da su se odjavili s prethodne. Sada će se ići u provjeru evidencija o prebivalištu i svi za koje se ustanovi da su prijavljeni na dvije moraju platiti kaznu. Zato im se daje rok da se dobrovoljno odjave kako bi je izbjegli. NEMA OVO VEZE S NACIJAMA; DRŽAVLJANSTVIMA, POLITIKOM neg sa sređivanjem stanja i svaka im čast na tome!
Nemoj da ti krava crkne nećeš imati šta da jedeš..ne daj Bože.
Nama sa jednom ličnom kartom i jednim državljanstvom bi bilo mnogo drago kad bi se vi 'rvati odrekli ovih naših dokumenata i sa tim 'rvatskim otišli zauvijek. Eto ako je ikako moguče.
u hrvatskoj ne postoje lične karte....
e neka vala volim nego pare...
HAHAHAHAHAHAHAHAHA