Komentari (216)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Da neko posmatra sa strane , desavanja u BiH , i cita izjave politicara , verskih vodja , tzv. intelektualaca itd. , dosao bi do zakljucka da tu zive maloumnici i debili , koji nista sami ne umeju da urade ,i kojima trebaju mama i tata sa vrha , da im objasne kako treba da se zivi , i sta da se radi .
i ne bi pogresio. Da ste sposobni da sami vodite drzavu ne bi bila pod protektoratom.
...naveo si same činjenice...neoborive :)
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
"..sve dok je ovaca, neće falit' vune....."
pa da li je sundjer bob bosnjak ili musliman hoce mi neko reci
Proklet bio dan kada smo potpisali Dayton.
hebala vas PC i vase drzavljanstvo
vojvoda putnik ti očito nepoznaješ historiju, niti poznaješ osnovne muške potrebe??? Turci su srbijom vladali 500 godina, nekoliko miliona vojnika boravilo, nisu imali auta niti avione pa da malo trknu do turske kad im se digne..šta misliš kako su upražnjavali seksualne potrebe?? a ni kondome nisu imali.Ja mislim da vi srbi imate više turske krvi nego mi bošnjaci, a vidljivo je da vam je narav ista, samo bi da ratujete i ubijate...
Ovo je prva izjava iz RS, iz koje se može nazrijeti strah od Bosanaca, nacije koja ruši etničke torove u BiH.
Državljani RS? Ja mislim da zaista ljudskoj gluposti nema kraja.. :)
Biti drzavljanin entiteta, neprocjenjivo!
Ne znam cemu halabuka oko ovoga. Ustav BiH je ovdje jasan: " Postoji drzavljanstvo Bosne i Hercegovine, koje regulise Parlamentarna skupstina, i drzavljanstvo svakog entiteta koje regulisu sami entiteti, pod uslovom da: a) Svi drzavljani bilo kojeg entiteta su, samim tim, drzavljani Bosne i Hercegovine. b) Nijedno lice ne moze biti arbitrarno liseno drzavljanstva Bosne i Hercegovine, ili drzavljanstva entiteta, ili na drugi nacin"...itd. ( Clan 7. Drzavljanstvo)
Tesko da se Bosna moze raspasti ovim poduhvatom..ako zeli Dodik referendum morao bi ga provesti na cijelom teritoriju Bosne sto znaci i u Federaciji...i od toga dobiti 51% glasova ZA odcjepljenje RS...!
Ceriglu pozvao bosnjake da se na popisu izjasne kao "turci" "Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Turčin, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Turci. Nas ovdje zovu Turcima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Turci, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama koji su nam Turci donijeli. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je Cerić.
...j­ebo politiku..klix, otvor'te nam komentare na one dole što nose 'altere :)
moze li mi neko reci kakav je fazon da entiteti imaju drzavljanstvo?? od kada je to uvedeno, jesam li ja nesto promasio u zadnjih 20 godina... mislim, ne samo da smo jedina prciona na svijetu sa neka 3 clana predsjednistva, nego imamo prcionu (neki kazu u drzavu, ali ja ne) koja se sastoji od nekih prci-dijelova zvanih entiteti (ja iz zovem nacionalni torovi) gdje se ne zna ko koga kerebeci. i ti prci-dijelovi, ili ti nacionalni torovi, ili po ustavu entiteti, imaju svoja drzavljanstva???? pa istocnoafricka republika cibuti je uredjenija zemlja od nas.....
To ti je da zaluđeni četnici poput Karadžića lakše progutaju gorku pilulu da su dio Bosne i Hercegovine i da nema ništa od otcijepljenja, onda ni sada. Da li ćemo biti ikada uređena i centralizirana zemlja? Da. Srbi i Hrvati se osipaju u RH i Srbiju. Ostaju samo stari i to u perifernim, ruralnim dijelovima zemlje. Negativan priraštaj također igra ulogu, kao i huškanje srpskih i hrvatskih političara da se mrzi BiH. Za desetljeće ili dva, Bošnjaci će zbog toga imati apsolutnu većina, a onda nema te RS i tog Daytona koji će opstati. Ironija je što sami srpski i hrvatski političari takvom razvoju događaja najviše doprinose
Odličan članak o tome je napisao jedan srpski analitičar još tamo nekad 2009. godine. http://www.bosanskehistorije.com/geografija/42-demoanaliza/48-bojan-bajic-2028-godine-ce-biti-67-bosnjaka-u-bih
Moze li neko od ovih cedomira da objasni koja je to mitovna, izmisljena drzava o kojoj toliko mastaju kao braca grim bajke. Koja je to drzava? Od koga je priznata? Koji joj je glavni grad? Koliko ambasada ima u tom gradu? Jel ta drzava ima sjediste u UN ili bilo kojoj drugoj organizaciji kao Evropskoj komisiji? Sta joj je valuta? Koje pasose ima? Gdje su joj ambasade ili bar konzulati? Koji joj je drzavni vrhovni sud? Ima li svoju vojsku ili barem neke internacionalno priznate granice ili granicne prelaze? Jel to cedomiri pricaju o "svetim" simbolima? Zastavu trobojku (dali vam je turci 1835) 4C ocil (stefan lazarević uzeo turski grb) 2-glavi orao (turci vam napravili taj grb od svoga) krsti sa ta 3 prsta (reforma srpske crkve 1817 sa turskom saradnjom) servski jezik (1/3 turskih rijeci - vuk karadzic ga napravio on Bosanskog) himna boze pravde (napisana 1872 prvi put zavsena u čast punoljetnosti kneza milana obrenovića - koji se na turskoj strani borio 1887-88 protiv ru
- i ona najslađa: Objasni izreku: "U svakom Srbinu čuči mali Turčin"
hhahaha farsa se nastavlja.... Zasto meni neko mora reci kako da se ja izjasnim kada na popisu ne mogu pogrijesiti? Mogu biti sta god ja hocu i to cu da budem. Tor Bosnjaka, Srba i Hrvata razaraju ovu zemlju sto je jasno 30% populacije u ovom drzavi ( OSTALI ). Nakaradni ustav BiH gdje mozes samo biti Bosnjak, Hrvat i Srbin ce se promjeniti kada se usvoji odluka EU suda za Sejdic - Finci. Tada ce ostali biti i ono sto trebaju da budu, normalni ljudi, a ne nacionalisti koji misle da ovu drzavu tjeraju tamo gdje treba, a ustvari je razaraju u temelju. Ponosni Bosanac i Hercegovac!!!!!!!
Hahahahha bolesnik si totalni. Uzmi knjigu u te ruke seljačke. Ostavi se nekad' lopate i pročitaj malo o etnicitetu, nacionalnom identitetu, narodu, kastama, staležu. Hahahahaha, ti i knjiga, nema šanse, zatucani maloumniče.
upravo taj etnicitet koji ti spominjes razara ovu drzavu. Preko identiteta do etniciteta, kasnije do ENTITETA pa do nacionalnog identiteta. Jesi me razumio sta sam rekao? raspad drzave na 3 strane je neizbjezan ako nacionalistima prodje ovo sto pokusavaju da skroje, a najveci je problem sto ovo zatucano stanovnistvo na osnovu retardiranog ustava BiH pridonosi tom raspadu. U kojem si ti toru od ove 3 ovce?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
jao Savicevoj je Dodo pravo ispro mozak....