Komentari (279)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...haj ti objasni napaljenoj masi...
Možda je Gavrilo bio samo idealista, vjerovatno jeste, bio je mlad imao 19 godina samo, i on je fakat vjerovao u svoju ideju da se svi narodi balkana treba da ujedine u jednu državu što se i desilo nakon ww2 i dolaska Tita. Ali ne mogu da se otmem utisku da su u pozadini i organizatori atentata bili srpski nacionalisti iz BG kojima je glavni cilj bio da izazovu rat i pobunu svih naroda prrotiv AU, s ciljem stvaranja velike srbije.
doza ujedinjenje se nije desilo nakon ww2 nego 1918 4 godine nakon gavrila
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
za ideale ginu budale...
On ce zato zivit i za 1000 godina u knjigama, al tebe se ni tvoji unuci nece sjecat ;D
Najgori su ljudi oni koji se stide svojih predaka, a kojih se ni unuci neće sjećati...
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Pa i u udzbeniku u Sarajevu to isto pise, da nije bio ni terorista ni heroj, ali hajde ti to objasni ovima iz RS-a, koji izmisljaju sta pise a da nisu ni procitali.
gavrilo had to fight for his right to paaaarrrrtyyyyyy... Heroj je covjek bio i to bez sumnje, mita i korupcije!
Malo je reci nacionalista. On je bio srpski terorista iz ''crnih ruku''. Gavrilo, je nazalost odradio prljavi posao za obavestajne sluzbe i Engleske i Francuske na isti nacin kao i Miloseviceva vlast 90-tih za Amerikance...
Kako neko moze da velica AU okupaciju na racun nekih sumskih pruga i zgrada? Pa i ostale kolonijalne sile u to vrijeme su gradile i pruge i gradove po cijelom svijetu. Prestanite velicati AU i Njemacku na racun Srbije koja je (na zalost mnogih) bila na pravoj strani.
Zna se ko je u vecini tada bio za Hitlera ....zato pssst
Milsim na '41 naravno,kad pričamo o terorstima i nacionalistima već
Milsim na '41 naravno,kad pričamo o terorstima i nacionalistima već
ja kad god prođem kraj muzeja hraknem na ono mjesto gdje je ovaj engleski podanik navodno stajao... tek tako malo, u slavu i čast njegovu velikosrpsku i englesku ! još da je tamo dodo....
Ništa, napravite spomenik Ferdinandu, sve sa penisom, da imaš šta još raditi kada naiđeš
Moj stric Gavrilo nije bio srpski nacionalista, ali ni heroj! ----- dobri moj niđo, apsolutno se slažem ! bio je VELIKOsrpski nacionalista i ZLOČINAC, a ne mario sušac !
Ja ipak mislim da Gavrilo zasluzuje spomenik u Sarajevu!
cini mi se da ne gledamo historiju s iste strane ili je ti uopse ne gledas, nego gundjas onako laicki!
i ja mislim! evo gradska kanalizacija zainteresirana ...
Klix je dokaz da vicevi o nama BOSANCIMA nisu bez veze
Zanima me kakva je razlika između Turske i Austro-ugarske. Ebavali /bez J/ nas i jedni i drugi I jedni i drugi gradili Bosnu građevinama tog vremena ,imali svoje interese a usput se neka bosanskohercegovačka ulizica okoristila na račun svog naroda I opet isto ovdje stranci opet grade velelepne građevine Bože što li sigurno da bi nama bilo bolje /al u kurcu/ opet interes
Ovaj covjek je u kratkome tekstu objasnio vise nego sto ce objasniti svi oni intelektualci koji ovih dana u Sarajevu razglabaju o ovoj temi
Ako je Princip bio terorista, kako će te tek opisati Vladimira Perića Valetra, šta je on bio, srpski bin laden? a pošto većina na ovom portalu nema pojma ko je Valter, jer je u SA došla na konjskim kolima sredinom 90-ih, poklopite se po ušima.dižete spomenik okupatoru, pa to nije zabilježeno u modernoj civilizaciji , u mladoj bosni su bili i muslimani pored Srba, šta su, i oni teroristi? Da je Gavrilo kojim slučajem bio musliman, imao bi spomenik po cijeloj Bosni i barem 5 ulica u SA.. i dozvoljavate da vam istoriju pišu poraženi iz tog rata-Austrija i Njemačka, pa samo da mi je znati šta će pisati kada bude 100 godina od II sv. rata, da su ga ponovo Srbi i velika srbija izazvali, da su izvršili genocid nad muslimanima i hrvatima u Jasenovcu, ne bi me čudilo.. Pišete kojekakve gluposti po zgradama u SA, da je Tito pisao isto, iza svakog ćoška bi imali ploču sa ubijenim Srbima od strane ustaša i handžar divizije po cijelom Sarajevu. Da je Valter znao kakvi ste, ne bi vas ni branio!!!!
Bravo Nikola. Svaka ti je na mjestu.
Ajde da budemo posteni. Svi koji opravdavate natpise po Sarajevu u stilu "srpski fasisti", "srpski zločinci", srpski agresori", zapitajte se na sta bi Sarajevo licilo da je nakon NDH i Drugog svjetskog rata i pokolja nad Srbima, Jevrejima I Romima u Sarajevu od 1941. do 1945. godine pisalo na desetinama lokacija: "muslimasnke ubice iz Handzar divizije ovdje pobise..." ili "muslimanski zlocinici u ustaskim uniformama" ili "Hrvatske ustaše pobiše ovdje" itd... KAKO BI SE UOPŠTE ŽIVJELO U TOM GRADU GODINAMA? Kako bi odrastale generacija Muslimana i Hrvata? Da li onda treba zadrzati sadasnje natpise, ali dodati i ove? Ili ste za selektivno table? Covjek mora postovati zrtve, ali mora to ciniti U SVIM SITUACIOJAMA I SA ISTIM VOKABULAROM.
Objasnio.
Svako mjesto zlocina treba da bude obiljezeno bez obzira ko ke zlocinac. I da se tome pristupilo kako treba do ovog rata ne bi ni doslo. Da je bogdom u svakom selu pisalo ovdje je tada i tada na zvjerski nacin ubijen taj i taj. No baratalo se sa cifrom od 1700000 koja je poslije reducirana na 1000000 i sistematski se tvrdilomda su zrtve Srbi, Jevreji i Romi a pri tom se iz meni nepoznatih razloga presucivala cinjenica da je gledajuci procentualno udio u opcoj populaciji najvise stradalo muslimansko stanovnistvo od 170 K stradalih broj ubijenih muslimana u bih je oko 100K dakle vise od 50% ubijenih. Ne zelim da relativiziram niti jednu zrtvu ali mi je dosta vise propagande koja je izmedju ostalog bila osnovami za ovaj rat jer je istina bila zabranjena. Kad govorite o stradanjima Jevreja i Roma moram reci da ih nisu ubijali samo ustase i Nijemci to su radili Srbi vlastorucno ili su ih izrucivali Nijemcima. Dakle za svaku zrtvu treba obilijezje zbog istine i da bi se izbjegle buduce zrtv
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nazvati Gavrila teroristom je smijesno. Garilo nije podmetao bombe, niti pucao po nevinim civilima i prolaznicima. Gavrilo je pucao u predstavnika okupatorske vlasti koji je u uniformi setao po Sarajevu. Slicno su ucinili j Kubis i Gabcik 1942, kad su u Pragu izvrsili atentat na Raynharda Haydricha, 3 covjeka zloglasnog SS-a. Slicno su cinili i partizanski ilegalci u okupiranim gradovima. Zar su se Bosanci uzalud oduprili okupatorskim austrougarskim trupama ? Treba li po istom principu proglasiti teroristima i Avdu Jabučicu, Muhameda Hadžijamakovića, Abdulaha Kaukčiju ? Mi izgleda nemamo svoje ja, nego uvijek radimo kako nam drugi kazu, ocekujuci da cemo od toga nesto usicariti. Zalosno !