Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja ne znam što se RS i Srbija uključuju u ovu priču. Nit ih ko spominje nit se traži mišljenje od njih.
Kako ne znaš? Pa u PRESUDI na koju se poziva i koja je glavni argument za usvajanje REZOLUCIJE stoji čija je vojska počinila GENOCID i ko ga je ODOBRIO. Sav svijet koji bude istraživao genocid saznat će o genocidnoj tvorevini i agresorima kako su ih kukavički skrivali.
@John: Možda im upravo to smeta. To bi neki psiholog trebo analizirati
Od incidenata nema nista, Bosna je pravna drzava i ima sve instrumente u rukama da kazni one koji pozivaju na nasilje. Izuzev supljaka o nekakvim sukobima iz #nepostojecegEntiteta, koje plasira tamosnji rezim, nema nikakvih dokaza o mogucem konfliktu, to je i Visoko predstavnik Schmidt potvrdio u UN-u ;)
Btw. ko rat prizeljkuje, rat mu bio u kuci ;)
Tako je legendo.Mali ratić bi samo pojačao biznis narko kartela.Ovog kokainskog u FBiH i heroinskog iz RS.a.Možda bi ovi "naši" progurali i Memiju za Predsjednika :D
Cilj Rezolucije ako je neupitnost haške presude, to je greška #1 (nesudsko glasanje o sudskoj stvari), a ako svijest da su genocidi mogući i poslije Holokausta, to je greška #2 jer Srebrenica bez razloga jedini primjer (bangladeški genocid '71, kambodžanski 75-79, Ruanda '94, Darfur 2003, ...). Ako je pak cilj čisto razglasiti samo Srebrenicu, opet razlog nije jasan zašto samo nju. Jer je u srcu Evrope? Kad neevropljani, nije nikog stid/strah?
SRB-RS-CRO stav: haški su dosuđeni nivoi zločina (genocid, UZP,..) politički, ne logički. Bošnjačka odbrambena replika: Ma, osporavajte do jutra, zato nećete moći sljedeći, još jači argument: saglasnost zemalja Razolucijom da niste u pravu. Logička greška tog 'zato' je što logika nikad ne produži dalje. Krešira odmah. Jer, ako mu se logičnost presuda ičim MORA podebljavati, Hag je UPITAN. Plus, ako se da utemeljiti JEDINO preglasavanjem, Hagu je UPITNOST UTEMELJENA.
najače je kad turski isprdak iz genocidnog tora kaže ali nas nije niko pito pa ko će pitat počinitelje genocida da li se slažu sa rezolucijom o genocidu stvarno su paglu vrsta.
Dok Srbi sami ne predlože ovu rezoluciju sve je ovo šuplja priča. Eto neka izglasaju. Hoće li nam to vratiti mrtve ili unaprijediti odnose sa Srbima? Neće ali eto ko i srpski i naši političari hoće jeftine poena na kostima nedužnih
Jutros u jutarnjem programu televizje Tanjug gostovao je Vuk Draskovic,odlican intervju oko rezolucije u Srebrenici.Ovo bi svi Srbi i Beograda i Banja Luke trebalo da pogledaju,da se osveste konacno.
Ovaj Vuk je se ozbiljno promjenio i stvarno sam impresioniran. On i onaj jedan političar iz Vojvodine (zaboravio sam mu ime) su inteligentni i jedini koji vide jasan put za Srbiju u puno bolju budučnost.
Vucic otisao da lobira i popravi a nakon toga sve vise sponzora...alaj ga je popravio, svaka cast, ostali dugmici
Ja od 15. maja stampam majice sa pitanjem " Ko je to nama genocidannn ?"
Mi imamo posla sa ljudima koji podržavaju ratne zlocince i to udruženi uz podršku državnog vrha Srbije . Treba da kaže kisobrandzija negator genocida kakav je to istorijaki dogovor sa Bošnjacima? Za mene je normalno osudit sve zločine uključujući i genocid počinjen u Srebrenici
ostati dostojanstveni i civilizirani i sad i uvijek
Naravno da se boje ukidanja RSa, rezolucija je zadnja karika u kompletnom lancu jakih, nepobitnih preduslova za ukidanje genocidne. Oni znaju da im to ne gine.
Dobar tekst - vrijedi svakome da pročita, posebno zadnji dio
Samo treba cekati nasih pet Minuta a doci ce uskoro. Mi imamo Drzavu kakva takva nasa je a Srbi i Hrvati misle da ce im Zagreb i Beograd vjecno pomagati. Sve ce se to odbiti i jednima i drugima ovdje ce biti gradzanska Drzava i biti ce sta vecina odluci jedan Covjek jedan Glas!
Plitko razmisljanje
Istina boli !
Tako je Ramo seljacina a nije jedini