Postignut dogovor
59

Gotovo je! Liverpool pronašao novog trenera, Nizozemac će naslijediti Kloppa

N. M.
Foto: Montaža/Twitter
Foto: Montaža/Twitter
Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano je večeras uz svoju prepoznatljivu krilaticu "Here we go" objavio ime novog trenera Liverpoola, a to je Arne Slot.

O tome da će nizozemski stručnjak Slot naslijediti Jurgena Kloppa na klupi Liverpoola priča se već nekoliko dana, a sada se taj posao može smatrati i završenim.

Klopp je prije nekoliko mjeseci najavio da napušta klupu Redsa, koji su od tada u aktivnoj potrazi za njegovim nasljednikom.

Prvi izbor bio je Xabi Alonso, ali bivši igrač Liverpoola odbio je Redse koji su se morali okrenuti drugim opcijama, a izbor je na kraju pao na Slota!

Liverpool je večeras, kako kaže Romano, dogovorio posljednje detalje obeštećenja koje će isplatiti Feyenoordu, klubu koji i dalje vodi Slot.

Slot ima 45 godina i prošle sezone je osvojio titulu prvaka Nizozemske s Feyenoordom, a ove godine je s ovim timom stigao do trofeja u Kupu Nizozemske.

Ranije je vodio ekipu AZ Alkmaara i Cambuura, a iza njega je i skromna igračka karijera koju je proveo u domovini nosivši dresove Zwollea, NAC Brede i Sparte Rotterdam.

Rukovođenje prvim timom Liverpoola Slot će preuzeti na kraju sezone, kada se Klopp oprosti od klupe Redsa poslije gotovo devet godina.