Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
''Otac na sluzbenom putu'' je izasao 1985 godine. U tekstu se u vise navrata navodi 1995 god. Znam da je autorica teksta mlada ali ima Google hbm mu misa! Jedna greska u tekstu je ok, ali svaki put kad se spominje taj film navodi se 1995. godina.
Bez obzira koliko joj je godina svaki racionalan čovjek bi pomislio "Hm, 1995, tad je bio rat, hajde da ja provjerim da li je tačno da je tad izašao".
"Nemamo mi ništa protiv vaše velike Srbije, samo je pravite na sprat." "Drage naše komšije i susjedi! Mi ovdje mislimo da će naši glavni problemi nestati čim ih vi prestanete rješavati!" -AKADEMIK ABDULAH SIDRAN
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
"Nemamo mi ništa protiv vaše velike Srbije, samo je pravite na sprat." "Drage naše komšije i susjedi! Mi ovdje mislimo da će naši glavni problemi nestati čim ih vi prestanete rješavati!" -AKADEMIK ABDULAH SIDRAN
Gigant!
Šteta što citat sa Muzaferom ne možemo nekako uklopiti u ovu tugu.
Žalosno je samo što se naš Avduka pri kraju života priklonio ljudima koji su napuštali i dezertirali iz Sarajeva . Te branio njihovu politiku . Uradio je skoro istu stvar kao i Akad. rah. Muhamed Filipović.
"Sigurno bi i sada nakon uvodnog dijela ovog teksta, uslijedila koja Avdina dobronamjerna ispravka navoda ili sugestija o upotrebi druge gramatičke konstrukcije rečenice." Nisam Sidran ali ispravicu te ja: zarez ne ide nakon "teksta", nego nakon "sada". Nije "konstrukcije recenice", nego "recenicne konstrukcije".
Da nije bilo Sidrana i njegovih scenarija za filmove ”Sjecas li se Dolly Bell” i ”Otac na sluzbrnom putu” Kusturica nikad ne bi ostvario ono sto je uradio. To vidimo po njegovim filmovima koje je uradio posle, da ti filmovi nisu kalibra ova dva prethodna.
Kako je autorica teksta uspjela izbječi ime Emira Kusturice koji je režirao dva najuspješnija scenarija 'Sjećaš li se Dolly Bell' koji je osvojio lava na filmskom festivalu u Veneciji i 'Otac na službenom putu' koji je osvojio zlatnu palmu u Kanu.
izbjeći
Rahmet ti duši naš pjesniče... "Morao je i noćas neko umrijeti. Duša je moja spremna, ко kalem i papir predamnom. Šutnja i čama. Koga Si, noćas, otrgnuo gradu? Čije ćemo ime pominjati jutrom, uz duhan i kahvu, narednih dana? A malo je zdravih u gradu duša. I pravo je što je tako. Jer, bolest otkuda – jasno mi je, al otkuda zdravije? Je li, Bože, zbilja, otkuda zdravlje?"
jo sto ga nasra ines duboka je siroka je
Postoji jedna emisija na našem javnom servisu koju godinama vodi jedna te ista osoba, a u kojoj sam ja kao jedan od važnijih pisaca ove države samo jednom bio gost. U isto vrijeme se u toj emisiji mnoge efemerne književne face pojavljuju stotinama puta pa se više i ne zna jesu li u emisiji gosti ili domaćini. ?? Zna li ko?? Bozji smo i Bogu se vracamo dragi cika Abdulah
Odmori Abdulahu, tvoja misao ostaje - hvala ti na njoj....
Naš AVDUKA je zaslužio da svaki grad u BiH, da ime ulice ill trg po njemu. Jer AVDUKA je zaslužio to.
R.I.P. genije...sve ti je oproŝteno...
Pomogao je da se sruše komunistički mitovi i da se utre put nezavisnosti Bosne, što dalje od proklete Jugoslavije
Mozel jos 15 clanaka o Abdulahu? Cisto da bude po broju clanaka Dzeki kad i on mandrkne...
Lave bosanski!!!
Koji je ovo bio gigant. Književnik, pisac, pjesnik, scenarista, šahista, itd. da ne nabrajam dalje. Ode Sidran, tako da trenutno na prostoru ex Jugoslavije ne postoji živi čovjek koji bi znao napisati nešto poput ovoga: Ljubavlju gori nebo i mrljaju pisci ruke indigom ko djeca dudom. Prepun je polena zrak. U polenu patnja mužjaka vri. Juni je mjesec u svijetu i dud zri.
Kako je samo uspio povezati pisce koji mrljaju ruke indigom i djecu koja to isto rade sa dudom. Dud je voće, koje ispušta jaku boju, kad uzri.