Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj covjek je ili lud ili nas zajebava...sto nije reko kako ce sljedece godine federacija uplatiti ratu mmf od skoro 900 miliona,a prihodi ce vjerovatno biti jos manji a penzionera jos vise.....vjerovatno ce nam dati novi kredit da vratimo samo jednu ratu :)))) ...koracamo istim putem kao slovenija i hrvatska ili nas namjerno guraju u tom pravcu
reprogramira se dug. nismo mi madjarska pa da se lihvara rijesimo
cuj reprogramira se..:)))) pa nije ti to racun za struju da ga reprogramiras pucaju se kamate,pa kamate na kamate :))))) ...znas li da hrvatska vec pet godina dize preko milijarde eura kredita da vrati samo kamatu...i svake godine je sve veca...glavnica cuci i ceka da je neki ciko aktivira kad bude htijo da ih shjebe :)))) nasa sreca je sto jos uvjek mozemo i svoju glavnicu da vracamo...a dokle cemo-vidjet cemo :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
je li ovo naslov neke humoristične emisije ili... ovdje je jad i čemer, a ekonomija ni ne postoji, da nema dijaspore, većina bi nas pocrkali.
hjoj nemoj na tu dijasporu plaho racunat , zamisli kad i ta slamka izda a zivot tece . nije to neciji humor nego nesto za sta bolje ne izgovarati izraz.
moji su više manje vani, uvijek mi pomažu, pa sam je radi toga spomenuo. pozdrav.
Finansijska stabilnost? Seriously?
stvarno je vidljivo na svakom koraku,da je bih izasla iz krize. bravo svaka cast.
Zemlja koja ima MMF za vratom to je propala zemlja.
Nađi mi zemlju koja nema MMF za vratom?
E brate onda sam ja negdje pogrešno pročitao da samo 5 država ,znači ove glavne za koje svi znamo da stoje iza MMFa ... hvala onda a ja odoh da googlam da se uvjerim u ovo :))
Jedan od najvecih problema u BiH je rad na crno. Broj tzv. crnih radnika je enorman. Bogate gazde se bogate na racun radnika koji prihvataju ovu igru jer nemaju kud. Samo prijavljivati inspekciji i to uporno.
Bogati gazda ima 100 mjesta za uložit pare i oplodit kapital. Većina njih voli više ništa ne radit i uzimat kamatu u banci nego dat državi koliko je po zakonu.
moja drzava zivi od prosacenja okolo,postali smo ko cigani -imas li marku? samo kredite dizemo,kako cemo ih vratit,kad nema kesa obicno se onda da zemljiste...sume,rudnike itd...i gdje smo onda stigli??? pravi politicari znaju kako vodit zemlju,jer srcem rade,a ovi nasi ublehasi ne znaju kako vodit drzavu,jer rade iz interesa...nemaju srca ni dusu...umjesto da pare da nekom beskucniko debili kupuju auta...toliko od mene ...aj vozdra!
Evo citam dolje i cak i vi shvacate koliko je ovo glupo, da je i vama jasno da ne postoji nikakava "BIH ekonomija", da je to "ekonomija novcanih transfera i pomoci". I takodjer vidim da vam je jasno, ili se to tako cini, koliki su problem ta administrativno-birokratska "radna" mjesta, pa vas pitam, ako vam je to jasno, zasto ih ne zelite ukidati i boriti se priotiv tijeh parazita, nego jos gledate kako ih pocevati ocekujuci od ove ili one vlade nekakva rjesenja?????
Baliye, zasto zelite jos vise tieh opisanih "radnih" mjesta, ako cak i vi kazete da shvacate kakvo su zlo i da to ustvari ne zelite, a????? Jeste li do te mjere sizofrenicni i u prostor-vremenu izgubljeni???? Ako vi to vec zelite, onda treba i samo vi da ih placate!!!! Shvacate li vi to?????
Koja to "ekonomija"???? Turci iz Bosne ne privredjuju ama bas nista, taj se parazitski nakot samo po drzavnim, opcinskim i drugim regionalinm administrativno-birokaratskim poslovima lijepi, a ta "radna mjesta" bi im naravno netko drugi placati trebao! Nece ta gamad raditi, niti imaju nekakvih radnih navika! 90% svih poslova u toj turskoj zemlji Bosni cine upravo ti parazitski administativno-birokratski "poslovi". Pa koja je to ekonomija tocno?? Ekonomija nametnistva, ekonomija parazitizma ili ekonomija stetocinstva???? Ili su to mozda sve 3 pomenute "ekonomije"????
"u toj turskoj zemlji Bosni " Hvala ti što si napokon priznao, trebalo ti je dugo al knjiga čini čuda, još samo da počneš harač plaćat i sve je rješeno...
Kaze Atoyan:"Jaki ste sad ko Nato,slobodno dizite jos milijardu",
ovi idioti moraju od nekog zivjeti potplatice politicare i dobicemo kredit tako da oni nam pomazu dokle cemo biti ovce za sisanje
smijesno ! ovo ko da je reko - mrtvac se uspjesno oporavlja ! ha ha
MMF ovim kreditima kupi citavu drzavu,i onda hajde zdravo! Iznesu sve sto valja tj enregija,rudarstvo itd
Ubio se za ludnice...
ima ono pomaka i dobro covjek veli. drzava nece otvoriti ni granap vise, ali privatnik ce vjerovatno otvoriti tvornicu sa 500 mjesta. zato napraviti teren pogodan za investicije, nova radna mjesta i bice ekonomski rast, povecan priliv poreza, stabilnost penzija, socijalnih naknada, uglavnom prosperitet
ahahahahahaha ublehe !
ma , evo i nama svanulo...bježimo odavde čim prije...mmf, organizirani svjetski mafijaši