Komentari (158)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix uzima brojke poginulih Ruskih vojnika od Ukrajinskog ministranstva odbrane je vjerodostojno nivou da uzmes brojke poginulih Ukrajinskih vojnika od Ruskog ministarstva, vi niste novinari braco, vi ste jedna propaganda.
Evo Rusko ministarstvo odbrane reklo da su izgubili samo 5000 vojnika. Pa ako je tako, zasto upravo vrse mobilizaciju 300,000 ljudi? Zato sto jesu izgubili toliko ljudi i zato sto ih je jos toliko pobjeglo.
Rusija tvrdi da ie izgubila samo 6000 vojnika, sto je cista laz jer su uveli mobilizaciju. Istina je da su rusi izgubile desetine hiljada vojnika.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Previše gluposti u textu. Odakle početi... Svi znamo da je broj poginulih Ruskih vojnika manji, da Ukrajina fingira te podatke, i ja ih u tome ne krivim. Drugo, vojska Vijetnama i Ukrajine se ne mogu porediti, a o razlogu intervencije u Vijetnamu se tek može pričati... Samo zaboravih, koliko zemalja je uvelo Amerima sankcije zbog toga?
Ma sigurno je. Evo Rusko ministarstvo odbrane reklo da su izgubili samo 5000 vojnika. Pa ako je tako, zasto upravo vrse mobilizaciju 300,000 ljudi? Zar je vama Srbekima toliko sprzen mozak?
112, a šta misliš o plemenitoj misiji, nazujem opanke pa svratim da ti unesem hanumi malo vedrine i radosti u život?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
58000 Rusa je poginulo od 190 000 koliko je ratovalo. Svaki četvrti vojnik je poginuo- na jednog poginulog ide 3 ranjena. Znači trenutno u Ukrajini ima 0 vojnika. Kakvi debili. Izbacila je CIA broj od 6500 poginulih Ruskih vojnika i oko 6000 lokalnih DPR/LNR. Ukupno 12 000 i nekih 40 000 ranjenih.
Ukrajinski gubitci su prema istom izvještaju oko 26 000 poginulih i 70 000 ranjenih. Ono što je dobro za Ukrainu je da ima.dovoljno ljudstva- na žalost ne štedi ga. Samo u septembru potvrđeno je oko 2000 mrtvih i 12000 ranjenih u Hersonskoj ofanzivi.
Ovo je težak udarac za naše domaće ruse.I nakon poraza kod Harkova, Kupianska, Izjuma, Balaklie i uskoro Limana.Oni i dan danas vjeruju da je Ruska Armija=Crvena Armija. Zaboravljaju da je Rusija sama u ovome
koji supouzdani izvori ovih tvrdnji vasih s obzirom da je ratna propaganda ko uvijek spremna di je bbc snn i te skalamerije od medija
Pa Ulrajinci su bolje naoružani nego Rusi a ovi su morali još osvajati bez volje.
Ukrajinci,ruke vam se pozlatile.
Ogorcenje americke i svjetske javnosti je bilo znacajan faktor povlacenja iz Vijetnama ali ne i kljucni. Ofanziva Tet je bila uspjesna vojna akcija velikih razmjera.
vjerojatno laž
A Ukrajinski podaci o broju poginulih Rusa su bas vjerodostojni. Ma hajte... Kad se uporede Britanski i Ukrajinski podaci o unistenom ruskom oruzju, razlika je ogromna. Britanski podaci su 3 puta manji.
Kako da ne ,procijenjuje se oko 5000 do sada Rusa a Ukrajinaca je do sada otputovalo oko 500 000 minimum jer od 1 Septembra i zene podlijezu mobilizaciji toliko o tome, evo samo danas jedan od stotinjak snimaka gdje se vide nacisti povaljani kao klade https://www.youtube.com/watch?v=yudUCHXt_vQ
Sve su to necija djeca. Sve zbog glupe agresijr i vodje russije.
Ne prika, nego zbog Majdana 2014 god kad je svrgnut legalno izabrani precjednik a postavljena Americka marioneta, od tad do 2022 je ubijeno oko 40 000 Ruskih civila po jugositoku Ukrajine! Rusija po svim zakonima UN-a kao pobjednica u WW2 ima pravo intervenisati ako se u njenoj blizini formiraju pronacisticki pokreti ili je ugrozeno stanovnistvo u nekoj zemlji! Legalna akcija Rusije!
Kakvi su to jadnici prvo urade agresiju na Ukrajinu i cine ratne zlocine a onda kad dobiju po nosu prilikom oslobadjanka od okupatora i jadova prijete nuklearnim orudjem.Samo goni okupatore pa nek kosta sta kosta.Zalozio bi taj jadov jadni sav svoj narod dobri ali i kad bi blento odlucio mislim da bi ostao na pokusaju i nista vise.Ima pametnih rusa koji bi to sprijecili u pokusaju pa nek kosta sta kosta.
Za 240 dana 58k...230 dnevno....ribolovačke priče.
Da je pola, puno je! Fashista Putin mobiliše nove glinene golubove!
Nek se odazovu rusofili na mobilizaciju treba đubriva za ukrajinsku zemlju.
zanimljivo da članak ne pominje brojke žrtava agresije amerike na vijetnam, a procjene se kreću između 800 hiljada do 3 miliona, i to je tzv. američka demokratija koja je vodila rat spržene zemlje