Sutra nastavak
2

U Splitu počelo suđenje Filipu Zavadlavu, trostruki ubica se branio šutnjom

N. V.
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
U Županijskom sudu u Splitu je danas počelo suđenje Filipu Zavadlavu (25) koji je početkom ove godine ubio iz automatske puške Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se vozili na motorima.

U zgradu suda Zavadlav je doveden s dvostrukim lisicama na nogama i rukama, a nakon što je počelo suđenje odbio je izjasniti se krivim za trostruko ubistvo, odnosno branio se ćutanjem koje može prekinuti bilo kada u toku sudskog procesa.

Nakon toga su na red došla svjedočenja, a danas su pred sudiju izašle porodice žrtava kao i još dva svjedoka pucnjave, prenose hrvatski mediji.

Prva je svjedočila majka ubijenog Marina Bobana Marijana Knežević koja je ispričala na sudu da je njen sin imao problema sa zakonom, ali da se nakon Odgojnog zatvora se smirio i počeo graditi kuću.

Otac Marina Ožića Paića je kazao kako je njegov sin nevin i da nema nikakve veze sa cijelom situacijom, pucnjavom i iznudama za koje se sumnja da su razlog pucnjave. On je rekao da je vjerovatno umjesto njegovog sina Zavadlav htio ubiti Jerka Malvasiju.

"Nadam se da će sud i odvjetništvo odraditi ovaj posao, da se ovakva stvar nikada više neće i ne smije dogoditi. Uzeo je pravdu u svoje ruke. To se više nikada ne smije dogoditi", rekao je Vlado Ožić Paić.

Suđenje se nastavlja sutra saslušavanjem ostalih svjedoka, a tokom ove dvodnevne rasprave se očekuje da će ukupno biti saslušna 23 svjedoka među kojima su i Zavadlavovi roditelji.

Filip Zavadlav optužen je da je 11. januara 2020. godine u splitskom gradskom naselju Varoš, prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegova brata Stanislava i njega, protupravno nabavio automatsku pušku kojom je ubio Bobana, Torlaka i Ožića Paića.

Tužiteljstvo ga tereti za pet kaznenih djela - tri teških ubojstava, dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te nedopušteno posjedovanje oružja.