Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa šta sada ako je postavljena ? Ćirilica je pismo svih Slavena, i samo ludom čovjeku to može smetati. Al' ja ipak živim na Blkanu, na Balkanu gdje pojedinci još uvijek sanjaju nekakve ratove i nekakve "nebeske" države.
Samo što su ti tvoji ćiriličari sravnili Vukovar i zvjerski pobili većinu tamošnjeg stanovništva, a sad pametuješ o nekakvom pismu slavena, KAKO VAS NIJE STID; ĐUBRAD JEDNA.
O kojim to ti mojim "ćirilićarima" pričaš ? Kakve veze ima pismo sa nekakvim zločincima ? Odakle tebi pravo da me đubretom nazivaš i da me tako vrijeđaš ? Nazivaš me zločincem, a ja to nisam. Srami se "gospodine", srami se svoga akta, jer ja nikome zlo ne mislim, ja nisam zločinac, ja sam dobri Bošnjanin ili Bosanac kako već hoćeš, ali ja nisam zločinac. A ja tebi želim sve najbolje u životu, jer svako daje ono što ima. Ja dajem svoju ljubav i osjećanja, a ti svoju mržnju i prljav jezik. Doviđenja, "gospodine".
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Kada ljudima vrate oduzetu imovinu,penzije i druga prava,tek cu onda reci da su nesto napravili na polju ljudskih prava.Ovo su samo kozmeticke promjene.
upravo se o tome i radi...namjerno se smisnjaju neke trivijalne teme da bi se skretala tema sa pravih i konkretnih stvari...ali zanimljivo je da u ovom kako hrvatska tako i srpska "elita" ucestvuju zajedno...tako ces lako primjetiti da i pupovac i stanimirovic vrlo rado igraju ove igre...dok narod nema posla,nema penzije,nema nikakva prava
Samo kompleksasima i ustasama smeta cirilica... Nigdje u RS nije prefarban natpis na latinici,i niko se ne buni oko toga. Znati dva pisma je bogatstvo samo to idiotima nije jesno...Nazalost!
Jest bogastvo kada imas dva pisma u jeziku, ali postavljati tabe sa cirilicnim natpisima u gradu u kojem je 3000 ljudi ubijeno, koji je bio ispisan cirilicnim grafitima kako bi se lokalno vecinski hrvatsko stanovnistvo zaplasili, 20 godina od rata nije nimalo umjesno.
Nije ti zdravo takvo razmisljanje...Onda bi Banja Luci i nekim dijelovima Krajine trebalo potpuno zabraniti latinicu znajuci sta su ustase radile u onom ratu,a pokusali i u ovom... Ali kao sto znamo,latinica u RS nigdje nije zabranjena i na svim mjestima i institucijama postoje table sa dva pisma... Jbg...neko ima komplekse a neko ne!
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
...A mi kuhamo međusobno...vijeđamo i sikćemo i svi na svoju stranu bježimo... ...A ONI SE SMIJU...ZAJEDNO. ...A NJIMA OČI PUNE SUZA OD SMIJEHA...ZAJEDNO ...A ONI UMRIJEŠE OD SMIJEHA...ZAJEDNO. ZAšto zajedno? Jer je zanimljivije.
Najbolja stvar koju sam u zadnje vrijeme pročitao je bila: "Pobiše se dvojica oko ćirilice i latinice, pa se kod sudije za prekršaje potpisaše palcem". E to ti je ovo.
Čuj "dvojezična ploča"?! Pa nije postavljena ploča na dva različita jezika, nego dva različita pisma.
Eto ne znaju srbi gdje je policija pa im treba hijeroglifima napisati
Ovi srbi svuda iste fore bacaju.naprasno su zaboravili latinicu mada cijeli svijet je koristi...mozda je fakat nikad nisu ni ucili sta znam kakve su te skole gdje uce da je najvece herojstvo hajducki napad sa ledja u sumi...
srbi nisu nista zaboravili...oni jednostavno zele da se na sto vise nacina razlikuju od hrvata....pokusali su to i sa muzikom ali su odjednom svi hrvati poceli slusati turbo folk....po istoj matrici ocekujem da hrvati proglase cirilicu "starim hrvatskim pismom" ...ali salu na stranu,prolazeci kordunom,banijom ili likom vidjet cete cirilicne natpise pa i srpske zastave i to nikome ne smeta...dakle ovdje je ipak u pitanju nesto drugo...neznam sta ali cini mi se prilicno glupo :)
E je*i ga, Hrvati i vi ste morali podleći pritisku, a sad lijepo sprej u ruke i prefarbajte tu ćirilicu.
nema veze sa temom al šta ću kad moram , kad nas ima smotanih i zatucanih :D , NA PREDSTOJEĆEM POPISU BUDI BOŠNJAK , ( nipošto Bosanac , Musliman itd ) , svaki Bošnjak koji se izjasni kao Bosanac il Musliman neka zna da je unazadio Bošnjački narod a samim tim i sebe pa ćemo nedaj Bože postati manjina u sopstvenoj državi ;)
Pa i cilj nas Bosanaca je da bosnjaci, srbi i hrvati budu manjina
ni jedan Srbin ni Hrvat neće zaokružit Bosanac , al glupi Bošnjo hoće ;) , pa će Srba na kraju ispast više nego Bošnjaka a to u svakom slučaju znamo da nije istina :)
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
BUDALE !!!
ŠKANDAL !!!!