Sudar dva vozila
233

U saobraćajnoj nesreći u Sarajevu poginuo Finac, tri osobe teško povrijeđene

A. Ku.
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: I. L./Klix.ba)
Fotografija je ilustrativnog karaktera (Foto: I. L./Klix.ba)
Sinoć je u Sarajevu došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo državljanin Finske, dok su tri osobe zadobile teške tjelesne povrede.

Nesreća se dogodila nešto iza ponoći u ulici Bulevar Meše Selimovića.

Kako su naveli iz MUP-a KS došlo je do sudara motornog vozila KIA, kojim je upravljao vozač M. M., rođen 1957. godine iz Sarajeva i motornog vozila Audi, kojim je upravljao vozač E. I., rođen 1995. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nesreći, putnik iz vozila KIA, državljanin Finske, P. J. T., rođen 1961. godine, zadobio je teške tjelesne povrede opasne po život te je vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prevezen na KCUS, gdje je od zadobijenih povreda i preminuo u 00:50 sati.

Vozač vozila KIA, M. M. zadobio je teške tjelesne povrede, kao i putnica iz tog vozila K .M., rođena 1957. godine u Sarajevu, te su oboje zadržani na daljnjem liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS.

Vozač vozila Audi, E.I. zadobio je teške tjelesne povrede i zadržan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju na daljnjem liječenju.

Obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo stalnih sudskih vještaka saobraćajne i mašinske struke.