Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto je neki majmun otisao u siriju i stancao djecu, sto ne okrenemo stvari u tom pravcu
Pa šta?! Djeca nisu kriva. Sutra kad bud htjela glasati za SDA, državljanstvo će im bidne neophodno.
Šta će im državljanstvo, bolje će proći kao migranti :P
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Čujete li vi sebe "Rođena u Siriji nakon povratka u Bih" Pa nisu ta djeca otisla PA DA se vraćaju, nego regularno rođena tamo
Zanimljivo, zakon je jasan. Pitajte Baku.
Upišete dijete u knjige rođenih negdje u BiH- matični ured. Zatim predate dokumente u uredu za strance za azil, čekate 5 godina za državljanstvo. Odreknete se jednog državljanstva ako je to potrebno.
ODES NEGDJE VRATIS SE SA DJECOM DVOJE TROJE PETERO NIJE BITNO.... JEDNO TVOJE SVA TVOJA ILI NIJEDNO NIJE TVOJE I TRAZIS DRZAVLJANSTVO, A NEMAS NIKAKAV DOKAZ RODNI LIST ILI BILO STA O TOJ DJECI, A POREDITE SA NJEMACKOM i DR UREDJENIM DRZAVAMA, PA DE NEK NAS RADNIK U NJEMACKOJ KOJI CEKA NA SPAJANJE PORODICA NEK MU ZENA POVEDE POLA KOMSILUKA I NEK TA DJECA DOBIJU PAPIRE
Zato sto Sirija nije BiH neka idu tamo gdje su i rodzeni sta oni imaju sa BiH nista..zdravo.
Babo mu otisi ubijat,klat, silovat,krast sve za pravu islamsku stvar.A on jadnicak sad kad babo to vise ne moze on bi u BIH..E vidis u BIH se ne pitaju samo Muslimani.
Po komentarima bih rekao da mnogi na ovom portalu nisu baš odmakli puno od onih koji su otišli u siriju.
Ima jedan Film "Of Fathers and Sons" od režisera Talal Derki i njegovog Kamaraša Kahtan Hasson. Da neko ne pomisli da su ta djeca odrasla u brizi roditelja. Ako se i vrate onda je posao nadležnih institucija veliki, inače ostaše djeca u večnoj nevolji.
Treba im i roditeljima oduzeti drzavljanstvo.
@Fruc Ti bi uzo, pa uzmu majmune,!
Daj im k...., a ne dezavljanstvo, nek se i one i njihov okot gone u pm, nek idu kod vehabija koje su ih oplodile pic.. im materina bolesna.
Jel nekome još nije jasno da su migracije krenule porazom ISIL vojske, pogledajte malo pročitajte, ne može niko reći ni ekonomski migranti nego ovi bježe od toga što su bili poraženi, pošto je EU bila uključena u taj rat, a nešto drugačije da su radili bio samo genocid EU im je otvorila vrata i rekla im da krenu na game ko stigne stigne, djeca maloljetna koju vidimo su djeca rođena u ISIL kampovima, kao i ovaj sponzorirani članak za prihvat neke djece rođene kampu
Djeci i majkama ce biti 10000000 puta bolje da se aziliraju u drugim drzavama...ovdje ce im biti lose i da dobiju drzavljanstvo!! Zamisli samo djecu kada krenu u skolu i tamo pronadju puno druge djece ciji su roditelji domace seljacine :( taj pritisak, ta stigma :(( i majkama i djeci bolje je da zaborave BiH...
Srbijanci i Crnogorci mogu u Hrvatsku, a Hrvati iz BiH ne mogu. U sred ljetne sezone
Zar se na osnovu DNK analize krvi majke i djeteta ne moze utvrditi njihovo krvno srodstvo i na osnovu toga djeci dodjeliti djeci drzavljanstvo BiH ? Notorna je cinjenica ( svima poznata ) da su majke ove djece bile u Siriju u toku rata i da je vecina ove djece rodjena u kucama ( mozda i u satorima ), a ne u bolnicama i u jednoj zemlji u kojoj u vrijeme njihovog rodjena nisu postojali minimalni normalni uslovi da rodjene djece bude evidentirano u uredjenom zdravstvenom sistemu.
@crna_kockica Nisu djeca zeljela i nemaju nista sa zeljom njihovih roditelja. A sto se tice drzavljanstva roditelja, niko im ne moze oduzeti drzavljanstvo dobijeno rodjenjem. Mogu ga se jedino oni sami sluzbenim zahtjevom odreci. Bez toga niko ih ne moze izbaciti ma sta da su uradili. Mozes ih jedino strpati u zatvor ako su zasluzili.
a zašto bi dobila,roditelji kreteni a takvih u ovoj jebenoj zemlji ne manjka
Zašto nitko ne čita tekst. Lijepo piše da roditelji nemaju nikakvih podataka i dokaza, da su njihova djeca, kada i gdje su se rodila. Netko može pokupit 3 djece iz Sirije i dovest u BiH i reći da su njihova djeca.