Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Testiranje ni za šta, ovu glupost ukinuti treba. A ministra poslati na kurs Bosanskog jezika.
Ministar je rođen u Srbiji
Koja je glupppoca ova eksterna matura , prave od nezrelih u mozgu naucnike spremne da izucavaju galaksiju i Nasa centar
S obzirom da se škole takmiče u poklanjanju ocjena da bi škola bila uspješnija sa što više odličnih učenika ovo polaganje tzv. eksterna matura je pravi potez. Ovo je kontrola znanja učenika i kontrola rada nastavnika. Odnosno to bi trebalo biti tako. Treba uporediti uspjehe učenika tokom osnovnog obrazovanja sa rezultatima ovog polaganja i onda bi se znalo ko radi da nauči djecu a ko (ne)radi samo za platu. Bilo bi dosta nastavnika za nagraditi a dosta više za nogom nabiti.
Ovaj se prepo brat ponio flasu vode, e moj jarane nema od tebe hljeba. Svi na privatne fakultete nista drzavni. Pozz
Jedino dobro sto bi se moglo desiti obrazovanju u TK jeste ostavka aktuelnog ministra obrazovanja gosp.Filtera Omerovica koji je poceo izmisljati toplu vodu a ni sam ne zna sta zeli...
Jedino sto djeci, koja se trude i koja nemaju političara (štela) u porodici a koja hoće nešto da nauče, obezbjeđuje mogućnost upisa odabranog smjera školovanja jeste ova eksterna matura.
eksterna matura je samo blef i razlog manipulisanja. Ko je vidio rezultat te eksterne mature koja se """& boduje i utiču ti bodovi za upis u neku srednju školu"""
Radio istu i realno lagana u poređenju sa prijašnjim kako kažu!
sta ces upisat
Đaci nemaju nikakvu korist od ovoga. Kao što neće imati ni srednjoškolci. Prosvjetari sebi izmišljaju posao jer nemaju normu
Koji ja glupost, to nije bilo u Jugi, a učenik iz osnovne je znao više nego danas dva učenika iz srednje škole.
koliko je to pitanja sa se mora radit 3 puna sata eksterna??
30 ukupno. 10 matematika,10 bosanski i 10 engleski