Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ja trazim platu od 5000 KM .
ODLICAN 5.
A dze se skoluju djeca politicara koji vas huskaju? Imal tamo po evropskim fakultetima i kojekakvim svjetskim koledzima gdje se oni skoluju nacionalnih predmeta? Ima, ima kako nema.
KAKO JE RIM KREIRAO SRBE HRVATE BOSNU BOŠNJAKE Srbi ( latinski servi, serbi = rob slugan ) Hrvati ( latinski cretino, croatino = budalina kreten ) Bosna ( latinski bos + nae = volčine govedine ) A šta Turci misle o " svojim " BOŠNJACIMA : tur. bosh + nyak = beskućnik, fukara; izv turski bos + nya = ničija zemlja (pravni status kolonije, latinski terra nullius ) -Portal "KLIX" (naziv nije nikakva "misterija" već obična igra riječi: C(hato)LICS ) koji moderira fanatična katolička mladež (pa u misiji "civiliziranja glupih Bosanaca" mnogi naprave desetine hiljada postova - istinski fanatizam!) cenzurira URL adrese portala Vaše Kraljevske Porodice http://ow.ly/pCeWG
i bice prividno rjesenje. Slavica ce predavati i historiju i istoriju i povijest. Na papiru ce pisati da je gavrilo princip izdajnik i kriminalac ali ko od djece (bosnjaka i hrvata) to prevali preko usta kada bude odgovarao popravni mu ne gine! Nije rjesenje samo uvesti nacionalnu grupu predmeta. Te predmete u tom slucaju ne mogu predavati srbi!
Pozivam sve Bošnjake iz istočne Bosne i podrinja da se vrate svojim kućama, jer jedino brojnošću mogu očuvati bošnjaštvo na tim područjima. Jedino tako mogu spasiti BiH od urušavanja koje je vrlo izvjesno. Bošnjaci vratite se na Drinu! Vratite se svojim ognjištima! Nemojte dozvoliti da zločinci koji su vas istjerali za vrijeme rata pobjede! Budite zmajevi! Napravite nove škole, kuće, sela i gradove!
Lako je pricati "vrati se". gdje da se narod vrati? u sumu?
@mattfull Privatne skole su na drugoj strani. Ovdje je rijec o drzavnim skolama. Ja sam malo extreman u mojim shvatanjima za nase prilike ali... Onaj bivsi sistem nije "izskolovao" normalne i pametne ljude. Cast izuzetcima. Uzmi nastavu u bilo kom gradu i nevezano za bilo koju vjeru. Koliki je broj roditelja koji "insistiraju" da djeca nakon skole znaju: bar 2-3 jezika (koliko toliko),da znaju plesati,da znaju plivati, da na kraju krajeva znaju koliko puta dnevno se zubi moraju prati? Nisu roditelji to naucili pa ne traze ni za svoju djecu. Ovo je samo primjer koji se moze odnositi na sve: Koliko bi roditelja muslimana objerucke prihvatilo da im se kcer uda za crnca muslimana iz Zambije? To se odnosi na sve vjere. Iako u najboljoj namjeri ,zbog neznanja mi i skola odgajamo nove ubice,rasiste itd
@toni.simon.792 E vidis sve je to ovdje stvar izbora! Ako dijete ide u drzavnu ili privatnu skolu, jezik na kojem se skoluje je Engleski jezik - a ucenje drugog jezika je opcija! Slazem se s tobom po pitanju bivseg skolskog sistema da je bio majka znanja bez obzira i na vjeru i nacionalnu pripadnost ... Nazalost rat je ucinio svoje i u nasoj zemlji BIH politika je zauzela mjesto u svim sferama zivota tako da u skorije vrijeme ne vidim izlaz iz te situacije.
"Moja djeca moraju da uče srpski jezik". Koji bi drugi jezik ucili? Svi mi govorimo srpski. Jedan jedini, jedinstveni, najljepsi srpski jezik.
Ma sta reci, kada bi pola glavnog grada i dalje htjelo prijeratne nazive srpakih junaka da se vrate. Svaka cas ljudima u konjevic polju kada se bore za svoje. Skontali ko jeb ostale kada se radi o njihovoj djeci, nije im svejedno i ne zele da im djeca dozive sto su oni prezivjeli. A ko kaze da ovo sto rade nije uredu taj je stoka velika.
nema te vi pojma sta znaci biti musliman u rs-u zato i jedete ispod sebe i sjedite negdje mirno u federaciji recimo u sarajevu i onda bla bla bla pa u toj istoj skoli u konevic polju muslimanska djeca uce da je armija bih bila zlocinacka idioti jedni
Treba to rijesiti kao sto Crnogorci rijesili, da se u cijeloj BiH uci "MATERNJI JEZIK" i mirna Bosna, a nacionalnu istoriju najbolje i da ne ucimo. Ona i jeste najveca klica mrznje medju djecom. Ili je eventualno uvesti kao neki izborni ili vannastavni predmet.
Borite se hrabri dobri Bosnjaci, arijevci, nasa je krv plemicka, nas rod plemenit, nasa historija velika, nasa vjera prava, nasa zemlja stara, dobra Bosna. Vi pisete historiju, sada i na tom mjestu, borite se protiv mraka svojim zlatnim svjetlom. Jedan Bosnjak 300 kaurina! Zivjela cista Bosna i njen plemeniti zlatni narod, Mi Bosnjaci!
Nije ni tebi lako!
a sto se ismijah ovom plemicu plave krvi hahahah
Entitet chetnitet je uspio podijeliti i mrvu i mrvicu u BiH i sa svojim nacionalizmom je uspio napraviti ovo sto danas imamo. Nemoj niko da misli da je ovo izmdju tri naroda ko bajagi i na djecu se odrazilo, to su chetnicke patke i izmisljotine. Entite je Entitet u BiH drzavi a to upravo ne razumije vlada chetniteta i ponasaju se kao strana drzava, a kada EU zaprijeti sankcijama onda trce u Sarajevo i traze izlaz dogovorom. Jedu vise govana nego sto mogu ponijeti. Kako god chetnitet Entitet RS trazi svoje , e tako treba svi da traze svoje i Hrvati i Bosnjaci. Zasto da mi chetnici pricaju u skolama da je chetnitet stvoren odbranom srpskog naroda umjesto da kazu istinu i da se navede da je Genocidom stvorena Republika Srpska i da je u Srebrenici pocinjen Genocid i da se u RS-u moze naci masovna grobnica u svim gradovima. A o ostalom da se ne govori. Podrzavam djecu Konjevic Polja
Sva nasa bosnjacka djeca poznaju se po plavoj kosi, arijevskoj genetici i inteligenciji! Opet mrka rumunska " krivoslavna sekta" pravi problem. Po kojem li su svecu i kaljavom debilu sad skolu nazvali!
Ne kontam - pa sta zakon o obrazovanju propisuje ovdje? Kako se zvanicno zove maternji jezik u BiH i kakav je program rada? Ili svaki entitet/Kanton moze odredjivati? Ja koliko se sjecam, nama je u Federaciji stojalo u svjedocanstvima "B/H/S" za maternji jezik. Ali ruku na srce, ne sjecam se da smo cirilicom pisali ikad u toku nastave, mada smo radili i srpske i hrvatske knjizevnike.
U Republici Srpskoj se govori srpski jezik. Govorite ga i vi, samo ga sada zovete bosanski ili b/h/s, a bog zna kako cete ga zvati za nekoliko godina. Mogli ste da radite samo srpske knjizevnike i par hrvatskih, jer drugih i nema.
@sasapuskin: Ti jezik kojim govoris privatno u svoja 4 zida mozes nazivati kako zelis. Ali zvanicni jezik u skolama u Bosni i Hercegovini nije ni samo srpski, ni samo bosanski, ni samo hrvatski - upravo zbog mijesanosti djece koja sjede u klupama. Usput receno, RS je samo entitet. Ti jos uvijek imas pasos BiH. Usuput - o nivou tvoje (ne)obrazovanosti i ignorancije govori najbolje tvoja zadnja recenica. Jesi li ikada cuo za Mesu Selimovica, Alexandra Hemona, Safvet Beg Basagica, Miljenko Jergovica, Mak Dizdara, Nedzada Ibrisimovica, Abdulaha Sidrana i brojne druge? Ako nesto ne znas, ne znaci i da nije.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Za one koji optužuju Muhizina Omerovića, prozivaju ga zbog brade i pljuju po ovome što radi, samo ću reći da je to poseban čovjek, borac za prava svih obespravljenih. A ako neko hoće da vidi ko je zapravo on, savjetujem da pročita tekst na ovom linku: http://www.avaz.ba/vijesti/teme/proganjaju-me-slike-raskomadanih-tijela-u-kamenici
A bune se za dve škole pod jednim krovom u FBiH...
BRAVO, BRAVO, BRAVO!!! Jedini pravi i iskreni borci za cijelu BiH, bez ličnog interesa, pravi bošnjaci. Bravo!