Ko piše FB statuse
169

Novalić odgovorio Čamdžiću: Ukoliko ne znate koristiti informatičke alate, rado ću vam u tome pomoći

I. M.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Federalni parlamentarac Mirsad Čamdžić iz Naše stranke danas je putem svog Facebook naloga uputio poruku premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću. Stigao je i odgovor.
Čamdžić je pozvao Novalića da objavi kako se raspoređuje milion maraka namijenjenih za transparentnost rada Vlade FBiH. Novalić je odgovorio Čamdžiću poručivši da će mu učiniti uslugu i udovoljiti njegovoj znatiželji.

"Čujem da zastupnik Naše stranke Mirsad Čamdzić postavljajući zastupnička pitanja o mojoj Facebook stranici pokušava da osigura "vidljivost" u javnosti. Evo kolega, učinit ću Vam uslugu i udovoljiti Vašoj znatiželji", poručio je.

Novalić je rekaod da se nada da će Čamdžić sada imati više posjeta na njegovom Facebook profilu.

"Prvo, na postavljeno zastupničko pitanje je odgovoreno zvanično i predočeno gdje se i kako može pročitati javno i transparentno objavljen Izvještaj o namjenskom utrošku sredstava. Ukoliko kao zastupnik ne znate koristiti informatičke alate, rado ću Vam u tome pomoći", rekao je.

Poručio je da zbog toga njemu nisu potrebne njegove "lekcije o sadržaju objava" na njegovoj Facebook stranici.

"A, kada je, pak, riječ o službenoj Facebook stranici Vlade Federacije BiH, da imate osnovna znanja, onda biste znali da kao što to imaju sve vlade na svijetu, i Vlada Federacije ima svoje osposobljene stručne službe koje rade svoj posao. Pošto ni to očito ne znate, da Vas onda podučim i da postoji Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću koji administrira službenu stranicu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine", zaključio je Novalić.