Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato kad dodjes na banku sa 300 maraka "bez porijekla" preispitaju te ko u Den Haagu
nemozes imati usteđevinu u jastuku.drzava mora sve kontrolisati
Nešić je oprao desetine miliona narko novca,cijela Jahorina sagrađena narko novcem
i bjelašnica
bilo i biće.... pošten čovek pokuca u agenciju solis ili neku drugu i sa kreditom kupuje stan, a nema 10 nekretnina i kupuje 11. ne kazem da je to pravilo, ali je cesto slucaj
Sada je jasno zašto je kriminalni Vrhovni sud dao mišljenje da je moguć promet nekretnina i ovjerom potpisa na sudu. Sud nije obeznik Zakona o sprečavanju pranja novca a notari jesu. Dakle ko god hoće oprati novac kroz nekretnine samo Sud i to je to :)
Izgleda prema novom Zakonu o sprečavanju pranja novca notar NE SMIJE sačiniti ugovor o prometu nekretnina ako je isplata cijene u gotovini preko 30.000 KM. Prije političar mazne 2 miliona kupi 5 lux stanova u gotovini niko ga ne pita odakle šefe toliki keš??!!
nema čaršije gdje ne postoje frajeri koji nemaju ni dana radnog iskustva, roditelji im ništa ostavili nisu, a oni mijenjaju auta kao čarape, kupuju i rentaju poslovne prostore i stanove za stotine hiljada i nikome ništa.Zato nama ne daju 100 EV da zamjenimo za KM bez lične karte.
Znaci ne moze se vise posuditi novac da se kupi nekretnina, vec bi se i to trebalo oporezivati 10% kao poklon. Ma bjezi ba, radi par budala pati narod, a vjerujem da su svi ovi 'od prije poznati policiji'.
Kako se stvori "lazna firma" ?
svi trljaju ruke.. jos koji dan o ovome i ode sve u praksu.. a ti narode i dalje likuj svog i pozivaj na rat jer ne vidis sta se desava
Kao da notari ikad pitaju odakle ti pare, nego samo urede urnek promijenu imena adrese i masno naplate. Nikakve veze sa pranjem novca nego prikriveni oglas i placeni članak
Ništa nije narušeno oni donijeli novac kupili nekretninu a onda su praceni i pohapšeni. Uniforme su igrica prekucana Ministar,vrh policije i kriminalci i sad naruseno nešto što su pratili.
Ko zna zna a ko ne zna neće nikada znati!
Kakav lijepo placen clanak.
Nesto nam je Klix bio nedostupan ali fercera. Tamam pisem komentar i to normala po PS-u sto bi se reklo kad kontam vidi banovase me na pravdi Boga.
SDA mafija uništi bošnjački narod i državu .
Imam ves masinu za pranje novca, neki dan otkrio. Oprala mi se cvaja u hlacama, evo je ko ispod cekica, pa ko zeli da mu operem novac Bujrum, nisam skup.
Hahahahahaha ... ko pere .... pa ljudi kojima upravljaju Covic , Dodik i Bakir .
Pita prijatelj moze li ta koja i za njega...