Komentari (141)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kritiziranje ustašhtva nije sporno. Problem je, što je film antihrvatski i antikatolički, kao da su svi Hrvati bili Ustashe. Nisu niti jednog Bošnjaka ili Hrvata stavili u film. Još kad vidiš ko stoji iza filma - Vučić, čovjek koji je bio iznad opkoljenog Sarajeva i scenarista koji javno ismijava logor u Prijedoru ostavi ti dojam da su ovaj film iskoristili kao način vječitog sukobljavanja sa ostalim narodima koji nisu Srbi.
Samo prozvanima smeta film o ustaskom genocidu.
Dodik prodao gradju Jasenovca Hrvatskoj, a onda dodje i pusta lazne suze u Gradisci i zbog ovog filma. A vec sutradan sa katolickim Srbima dere janjetinu. A oni najmonstruoznije zlocine napravili po NDH, pa i u Jasenovcu.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Ma yebo vas više Dara izludit ćete svoj jadni narod radi klikova.
Gideon Grajf izraelski je istoričar specijalizovan za izučavanje istorije holokausta, posebno koncentracionog logora Aušvic.Profesor je na univerzitetima u Australiji, Estoniji, Izraelu, Litvaniji, Nemačkoj, Novom Zelandu, Poljskoj i SAD.
Genocidno poremečeno pleme Servi, izazivači prvog svjetskog rata, divljaci
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Istorija na Balkanu nije pocela dolaskom Turaka na Balkan i islamizacijom Siptara i bosanskih Balija-Poturica nego mnogo prije.
Nekom rat nekom brat... bitno je odvratiti paznju od svakodnevne pljacke od strane nacionalnih patriota, korupcije I kontinuiranog bogacenja politicke elite... qua vadis pagani
Ide li Aida stopama islamskog fundamentalizma i extremizma?
Ne može nas na ovim prostorima nikakva sila više pomiriti. Vi nećete Srbe da razumete, Srbi neće vas, međa među nama je nepremostiva. Film zaista izaziva neku osvete što nije dobro, ali sa čim ćemo mi Srbi pred Njegoša i pred Miloša, ako generacijama ne ostavimo neki zapis o ovome. Scene ubijanja jesu horor, ali su i bile gore od prikazanog.
gooUser1605901854@ Valjda cemo svi pred Boga, a ne pred Njegosa ili Milosa. Generacijama ostavljete mitove i lazi, jere je istina da su srbi/pravoslavci pocinili najveca zlodjela od svog dolaska na Balkan. Svi ste udruzeni u prikrivanje istine, od drzavnika, medija, skola, pa do kucnog odgoja.
Sram da vas bude ovog teksta, jednog od najvećih kažete, Jasenovac jeste najveće stratište, nepojmljivo ali ko vas šiša, neuke novinare, opet nipodaštavate srpske žrtve,
Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", rekao je Dobrica Ćosić
Hajde za promenu počitaj "Deobe", pa onda lupetaj po tastaturi.
Je li ovo Dara Bubamara?
Naši filmovi su inače teški za gledati ali ovaj je nešto sasvim drugo. Besramno nacionalističko ludilo. Postoje operčne činjenice o Jasenovcu ali detalji u filmu su jezivi plod jezive mašte, koja nažalost nalazi plodno tlo... Nema nama napretka na ovim prostorima dok narodi ne priznaju i prihvate krivicu kao što su uradili Nijemci.
Film Dara je dobro uradjen. U jednom vremenu, na jednom prostoru, tako je to izgledalo. Sta smeta kriticarima? Nacisti nisu najgori. Ima nekih koji ubijaju s apetitom. Casna sestra ( ne sve ) je fakat sa svojom ulogom. Puno horora? Pa stvarni horor je bio veci. U to je trebalo uklopit neku ljubavnu pricu da bi stradanja izgledala blaza u ocima gledaoca?
Ono što su ovi sa U radili Srbima u WW2 je ubedljivo najveći zločin u istoriji ovih prostora. Srbi apsolutno imaju pravo da govore i snimaju filomove o tome. Evo na primer dokle ide vaša nepravda i licmerstvo. Šta je sa Prebilovcima, šta je sa 500 žena i dece bačenih u jamu 1941 godine, šta je sa spomenikom, jel miniran možda 1992, jel obnovljen. Jel učite u školama o tome kada govorite o ponosnoj istoriji BiH?
Trejler Aide...-gdje puska, ja sam civil, pa s kim ratujemo 4 godine! U oskarovcu - ko je poceo rat. U nekom filmu, homosksualci glavna prica u stradanju. Ko vam je kriv sto zbog umjetnosti ne znate napraviti film. Srbi znaju. Nazalost, vec vidimo izjave kojim se dio istorije zloupotrebljava.
Nazalost, ovdje je istorija takva da svi imaju razlog za -direktni film. I Hrvati su stradavali od partizana, Srba, komunista, Jugo vojske...Bosnjaci redovne musterije za stradanje...ali nisu znali napraviti -direktan film ( ne za propagandu, nego za istinu). Jasenovac je po mnogim elementima najgora stvar na ovim prostorima i Srbi su umjesno to filmovali.
Nadlezni u tzv. BiH trebali bi konacno da se bar malo zamisle kakve su samo mostrume stvorili u ovoj tzv. BiH. Dovoljno je samo procitati ove komentare i zamisliti se i upitati pa kakvu to drzav u zamisljaju i prave ovi konvertiti i kakva je definitivno oformljena ova mlada generacija. Za ove starije definitivno nema nikakvih sansi niti lijeka.
Mene zaista ne čude izjave ljutskih spodoba, nego vi kao portal, ako već objaljujete i dajete prevelik mediski prostor ovim rušiteljima svega što nije srpsko, zašto uvijek brišete i blokirate nas normalne čitaće vašeg portala, jer ako ostanemo ravnodušni kao i 90 tih ništa nas dobro ne čeka. E sad me opet blokirajte na 7 dana.
Histerija umjesto politike, laz umjesto istine, paranoja umjesto osjecaja za stvarnost, huskanje umjesto tolerancije, licno umjesto narodnog...moze proci u necijim izjavama al ne moze proci u cinjenicama. Film je jedno, izjave su drugo. Film ima svoju vrijednost a izjave imaju svoju nakaradnost.