Komentari (59)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uz dužno poštovanje i vama a i ovim studnetima koji ne upadnu u redovne pa im Kanton Sarajevo plaća pa se bune, želim samo da kažem da nije uredu prema nama koji živimo ovdje, čiji su roditelji godinama i godinama ovdje, evo ja hoću doktorat uskoro ali zbog vas mogu biti odbijen jer mozda nema dovoljno sredstava, samo da vas takve pitam, zašto se ne žalite vašem KANTONU odakle dolazite da vam izvrši sufiniansiranje troškova, godinama pojedini kantonu ne uplate marku prema UNSA
De izađi malo iz kantona, pa vidi kako se u civizaciji dijele sredstva, ti da imas kvalitet imao bi i podršku, sta nase društvo ima od tvog doktorata? Valjda najbolji trebaju dobiti, a ne onaj što ga je u Sarajevu okotilo
Upravo zbog takvih skucenih malogradjana cesto mi je neugodno izvan sarajeva reci da sam iz sarajeva, hem sto smo cijeloj zemlji izabrali nametnuli trojkaske izdajnike, hem sto smo prepotentni a ne znamo koliko smo suplji i gluplji od prosjecnog gradjanina tuzle, zenice, bihaca. Od 10 gradjana nabrojanih gradjana neči čes 7 kvalitetnih, u sarajevu od 10, nadjes tri kvalitetna, ostalo trojkasi
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ako se placa novcem građana Kantona, itekako onda treba da bude za građane Kantona, mjesto prebivališta obavezno, i to ne samo 3 godine, već i puno duže!!
Kakva je to seoska logika, valjda najbolji zaslužuje podršku, zbog takvog razmišljanja smo mi tu gdje jesmo
Pa nije drzavna stipendija, nego kantonalna pobogu? Idi sad na stranicu svakog kantona, svugdje ti za sve iskljucivo traze prebivalište s tog podrucja, zasto bi KS bio izuzetak?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bravo ministrice, dosta vise kojekakvih parazita na grbaci Kantona Sarajevo, dosljaci, studirajte po svojim Kantonima, a ako i studirate u KS, kad zavrsite studije tamo se i vracajte, ne ostajte ovdje! Kad se pricalo o ponderima, drvlje i kamenje je bilo po KS, eto sad neka vas vasi Kantoni finansiraju!
Nek te finansira tvoj kanton i cao ba.
Mislim da je pošteno da kantom gdje je prebivalište doktoranta i bude sufinansijer. Pa ipak je to kadar tog kantona. Suludo je da npr KS finansira čovjeka koji živi i radi u Zenici.
Samo joj stranku vidi i sve ti je je jasno
Najbolje da mi iz Sarajeva se preselimo u druge gradove, da ustupimo sve svima koji se smatraju diskriminisanim. Valjda je dovoljno sto ne mozemo da se zaposlimo na pozicije koje su zauzeli ljudi iz ostalih gradova, ali ne samo za sebe, nego za sva svoja pokoljenja (ovdje naravno ne mislim na ljude koji su pod normalnim okolnostima dobili i zasluzili poziciju). Tako da manite nas se.
Ministrica a i komentatori ocigledno nemaju pojma. Kaze ministrica ova pomoc je za one koji placaju porez u Sarajevu. Kakve veze ima to “gdje placas porez” sa prebivalistem? Onda ne trebate traziti prebivaliste nego poreznu karticu. Ja npr nemam prebivaliste nit sam ga ikad vadio u Sarajevu, a imam posao u Sarajevu i stan 8 godina. Radim obicno od kuce sa vikendice u Podrinju. A opet “placam porez” u Sarajevu. Edukujte se
Samo cu vam reci iz provjerenih izvora NIKADA VISE NIJE OSOBA TZV. SRPSKE NACIONALNOSTI ZAPOSLJENO U JAVNE DOMOVE ZDRAVLJA KAO OVE GODINE. DJECA SA PALA DOBIJAJU POZICIJE A DJECA KOJA ZAVRSE SKOLE U SARAJEVU SU NA BIROU NAJMANJE 3 GODINE DO PRVOG ANGAZMANA. ISTRAGA SE NASTAVLJA.
Ne galami
Bitno je da FGR-ovce imaju finansijska sredstva za AMUS i ostale žohare.
I drugi kantoni i opstine imaju slicne podsticaje, dovoljno je uputiti se. I puno ih je lakse dobiti jer je manje kandidata
Pazi obrve stari.... Uhm
Ne mozete svi u Kanton Sarajevo imate svoje kantone, svi bi ovdje da se navale na budzet, svi na Sarajevo krenuli, odhebaus, mi placamo porez ovdje i mi treba i da koristimo budzet Kantona Sarajevo
Pa nisu druge sredine krive sto je centralizacija unistila sve osim Sarajeva. Logicno da ce se svi selit u Sarajevo kad samo jos tu ima kakve takve privrede.
Nek ih finansira kanton iz kog dolaze
Pricamo o poticaju koju daje vlada KS, dakle sasvim logicno je da je poticaj za osobe sa mjestom prebivalista u KS. Treba subvencionirati sve sto zasluzuju ali za to postoje valjda poticaji na drzavnom nivou.
Znači tuzlanski kanton treba da naplaćuje od KS velike pare zato što truje svoje građane da bi oni imali struju ako dobro kontam???
Hoces da kazes da se ta struja proizvodi jer postoji nekakav KS koji je jedini trosi. Valjda nesto TK zaradi od pridaje te struje, osim toga ona se moze nabaviti i od drugih, bice malo skuplja. Najbolje zatvorite TE, ali onda skontajte sta ce biti sa 3000 radnika u Banovicima, 2800 u Kreki, 900 u Đurdjeviku, 1900 u EP i da ne nabrajam dalje.
LOGICAN KRITERIJ! KANTON DAJE STIP,NE DRZAVA.