Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sivru niko ne nahrani...
Nije tacno ,evo ja nekrivim nastavnike i njihov sindikat sto se bore za svoja prava !
Sivru smjenit i povecat plate uciteljima 10,%.
Logika nipovsko-šupljaroške ministrice izgleda ovako, povecati platu direktorima škola za 700 KM a onda ce oni da budu njena produžena ruka i da gase vatru tj nezadovoljstvo i strajkove izazvane njenim glupim, tvrdoglavim i nestrucnim odlukama. Pa tako cujem da pojedini direktori diskretno prijete nastavnicima, a da tako usput svi oni koji su u Nipu se nisu potpisali za strajk.
Kakve veze ima sindikat sa standardima, nikakve.Njegovo je da se brine o ekonomskom i radno-pravnom položaju uposlenih i ništa više.Svi ministri ranije, i ova sada su krivi zašto su dopustili da kroz razne kolektivne ugovore i pravilnike sindikat daje saglasnost na ono što nije njegova nadležnost i sada imaju ovog kabadahiju koji stvara ogromnu konfuziju i nemir u osnovno obrazovanje.
svo Skolsko osoblje sto ne strajkuje je vecinom sa Ilidze i svi su clanovi NIPa !
Naida Hota Muminovic kad je napustila Bosnjacku Gimnaziju radnici okrenuli janje 3 dana slavili njen odlazak eto kakva je bila Direktorica a takva je i Ministrica
jel ovo neko pismo Roditelja koji su pod ugovorom sa Naidom Hotomn! samo strajkom nastavnici mogu da se izbore za bolje Obrazovanje
Prosvjetari najveci neradnici, zloupotrebljavaju djecu da ostvare svoje nerealne ciljeve.Hajmo realno koliko om je radno vrijeme od 7:30 do maxi13:25 a ucitelji po 4 casa ali uredno osmica se isplati j topli obrok kao u svih buđetlija.I njihov strajk uvijek urodi plodom a rudari npr. mogu sedmicama strajkovati jer nemaju nicim ucjeniti vladu. Pozdrav radnicima u realnom sektoru oni i ovim nehljebima zarađuju platu
Ova ministrica polako gura Safer - pedofilsku i lgbtq agendu u škole i vrtiće, a sve po nalogu stranih agenata u vidu tzv ,nevladinih organizacija'. Marama i furanje lgbt agende ne idu zajedno.
Ovoj ministrici treba suditi za kriminal. Nakon korone je slala naređenja svim školama da unište sve njene naredbe vezano za mučenja i ispitivanja djece i prosvjetara sa maskama i ostalim naci metodama u školama(koje su btw bile nezakonite, protuustavne i kriminalne). Dakle, naredila je uništavanje dokaznog materijala!!! Zločinac a ne ministrica!
Prosvjetni radnici kao i svi ostali imaju pravo na štrajk, koliko sam upratio najavljali su ga 10tak dana zbog nekih standarda koje je ministrica usvojila bez dogovora sa njima, a obećala da ce zajednicki raditi na tome. Da li bi slusali iz ministarstva da nema obustave nastave? Sumnjam..
Najbolje bi bilo ukinut školstvo i dati svojim roditeljima da ih uce i koliko ih nauce toliko ce im znati, jer ovako ne ide, sta god urade prosvjetari ne valja, tako da nije škilstvo ta svakoga i ne treba biti pod moranje, ko hoce nek izvoli i rijesen problem sviju. Roditelji sve znaju, a ustvari nista ne znaju.
Mislim da ne postoji profesija u koju se svi petljaju do te mjere da ispada da svako taj posao može raditi...
Sivro nekako preživljava. Njegova godišnja primanja iznose 63.012,00 KM, što je 5251,00 KM mjesečno. Iz ovog Ministarstva u toku prošle godine naplatio je za komisije u kojima se traži učešće Sindikata slovom i brojem 7850,00 KM. Iz Ministarstva za rad, socijalnu politiku, izbjegla i raseljena lica za članstvo u Ekonomsko-socijalnom vijeću u prošloj godini naplatio je četiri marke manje od 4000,00 KM. 
Škola postala šprdačina, prosvetni radnici su izgubili dignitet (čast izuzetcima) sebi su dozvolili da ih predstavljaju klošari i neradnici. Najviše ispaštaju djeca a zatim roditelji koji moraju krpiti tuđi nerad i javašluk.
Iskreno, potpuno dva ista karaktera i Naida i Sivro. Oboje guraju svoje bez obzira na posljedice i po ucenike i prosvjetne radnike. Kriju se pod krinkom dobrobiti ucenika i posvjetnih radnika, a ovdje su sve licni interesi. Ministarstvo je načinilo stetu radnicima, prijete i ucjenjuju. Sivro ne zna civillizovano odgovoriti i sebe stavlja u prvi plan, a ne članstvo. Svi ispastaju zbog njihovih prepucavanja
Zašto Vlada ne iznese podatak koliko su sebi povećali plate, kako su bez konkursa zaposlili podobne u IRPO, kvazi stručnjake koji nisu u stanju adekvatno prepisati nastavni plan i program, već i tu naprave greške... zašto Vlada ne kaže koliko su platili udžbenike koji su stari više od 10 godina i ničemu ne služe? Kako se nadoknade časovi planinarenja ili ekskurzije? Djeca hodaju po Trebeviću, a nastavnik napiše da su imali čas hemije, njemačkog, tehničkog i slično...
Bravo za komentar!
Očito mnogi ovdje nisu u toku. Prosvjetari ne štrajkuju zbog plate nego zbog toga što im ova špica želi natovariti 3 puta više obaveza, uglavnom pisarskih i bezveznih. Ako iko na budžetu zaradi svoju platu - to su nastavnici. Šalju im djecu na ,čuvanje' a ne na učenje.
Pa ako su plate povećane, logicno je da to nosi i nova zaduzenja. Ili bi svi da imaju po 3000 i da rade isto ko i 1997? Kakav je to argument??