Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sto se skije ne otkacise odmah? Da su se skije otkacile ne bi se noge slomile. Uzas....
jer su vezovi podeseni zbog velikih brzina na najjac stisak, da ne bi otpali u skokovima i okukama. Tako vezovi funkcionisu, sam ih namjestas po kilazi i brzini odnosno agresivnosti kojom ces voziti.
a i snijeg mekan..i to je jedan od razloga zasto su bili zategnuti vezovi..kocka je to..ovaj put se lose zavrsilo nazalost
Profesionalno skijanje je, definitivno, postalo preopasno. Staze se luđački polijevaju i ne vodi se nikakva briga o sigurnosti skijaša. Vezovi su podešeni na velike kilaže, zbog toga skije ostaju na nogama i apsolutno ne spadaju, kako to piše u knjigama, da bi trebalo i lomovi su neizbježni. Sve ovo mora STATI! ZAŠTITITE LJUDE.
ova nasa haman na drvenim skijama ili su slićure (gajbuše), prije onaj redar pored ograde stigao do cilja tobejarabi, opet cestitke na zavrsenoj utrci, ziva i zdrava nam bila
Ukinite taj horor, od spusta!
Postaje ogavno i gledati do koje mjere rizikuju živote ovih ljudi. Nekad je pad bio pad, sad kad neko od skijaša padne pitanje je hoće li izvući živu glavu. Pitam se stvarno čemu to?
Kazniti tim zbog priprema skija takmičarkama - koji idiot i kreten moraš biti da vezove naštimaš da i pri ovakvim padovima ni jedna skija se ne otkači. Danas sport je postao sve suprotno od onog što bi trebao - trebao bi biti igra, razvoj i održavanje psiho fizičkog zdravlja... a on je sve suprotno od toga tu uništavaju sportiste i fizički i psihički, uništavaju im zdravlje radi rezultata, drogiraju ih, odgajaju ih da budu kreteni a ne društvena i humana bića.
Jop jedan sjajan uspjeh naše muzaferije 42 mjesto od 41 učesnice. Polako se naš sport pirbližava onom u razvijenim zemljama.
Bas strasan pad. Dobro su i ostale zive. ☹️
Brz oporavak
debilan sport
Zasto joj skije nisu spale sa pancerica???
Grozno kaj se zgodilo, kasja skija u petoj
treba na skijama napraviti automatizovano daljinsko otkljucavanje skija kojim ce upravljat neko ispred malog ekrana to jest taj neko ce pritisnut gumb cim dodze do pada...
cao elone
da moze napravili bi dosad vjerovatno.
Tuga. A fudbalercici jaucu kad ih neko dotakne. Pritom milion mjesecno uzmu. Tuga kako je sve poremeceno.
sve je danas "pametno" samo skije nisu. neki button da otključaš vezove u slučaju pada ko što štapovi imaju.
Opasan sport.