Okrivio Kovacsa za poraz
201

Xavi nakon ispadanja Barce iz Lige prvaka: Prošli bismo PSG da sudija nije izmislio crveni karton

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Barcelona je sinoć poražena od PSG-a u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka sa 4:1, te je sa ukupnih 6:4 eliminisana iz takmičenja.

Barca je u prvom meču slavila sa 3:2, a u uzvratu je povela već u 12. minuti pogotkom Raphinhe i činilo se da će rutinski proći u polufinale.

No, u 29. minuti napadač PSG-a Bradley Barcola je krenuo sam na Marc-Andrea Ter Stegena, a Ronald Araujo ga je s leđa srušio i sudija Istvan Kovacs mu je pokazao direktan crveni karton.

Od tog trenutka kola su krenula nizbrdo za Barcu koja je do kraja utakmice primila četiri pogotka (Dembele 40', Vitinha 54', Mbappe pen. 61', 89') i ispala iz Lige prvaka.

Nakon utakmice trener Xavi je pronašao krivca za ispadanje u sudiji Kovacsu.

"Crveni karton je odlučio ovaj dvomeč. Sudija je bio izuzetno loš, nije trebao isključiti Arauja. Inače ne pričam o sudijama, ali ovaj put moram. Šteta je što radimo naporno i onda nam sudija uništi cijelu sezonu. Da sudija nije izmislio crveni karton, izbacili bismo PSG jer smo bili bolji 11 na 11", rekao je Xavi koji je i sam dobio crveni karton u 56. minuti.

Nakon jednog faula na centru za PSG, Xavi je na aut-liniji počeo vrištati i tačno ispred četvrtog sudije je nogom udario reklamu Lige prvaka, te ga je glavni sudija Kovacs odmah isključio s terena i poslao na tribine.

"To je bila moja greška, opravdano sam isključen", rekao je Xavi o toj situaciji.