U centru grada
123

Sukob u Banjoj Luci: Navijači Borca zbog majice napali grupu mladića, ukraden i novčanik

D. P.
Foto: FK Borac Banja Luka
Foto: FK Borac Banja Luka
U Banjoj Luci se sinoć dogodio incident u kojem je grupa navijača napala četiri osobe te od jedne ukrala novčanik s dokumentima.

Kako prenosi ATV, motiv napada bilo je to što je jedan od napadnutih mladića nosio dres Crvene zvezde, što je zasmetalo navijačima Borca pa se dogodio fizički obračun.

"Policijskoj upravi Banja Luka, 19. marta 2024. godine, oko 17 sati prijavljeno je da su u Banjoj Luci, u ulici Gajeva, više nepoznatih lica verbalno, a potom i fizički napali četiri lica, prilikom čega je od jednog lica otuđen novčanik sa novcem i ličnim dokumentima. Oštećenim licima je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći", saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Tom prilikom policijski službenici lišili su slobode lica B.P., S.J., M.M. i N.G. i S.U., iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela "Razbojništvo" i "Nasilničko ponašanje".

ATV dodaje da je sukob počeo dobacivanjem i prozivkama, a potom je uslijedio fizički napad jedne grupe na drugu.

U općem metežu jednom oštećenom je ispao novčanik, kojeg je jedan od uhapšenih pokupio i tako počinio razbojništvo zbog kojeg mu prijeti od jedne do 10 godina zatvora.