Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo żeljovcima trećina zapada i jug, ide to na 30k glat odma slijedeći derbi. Realno publika u derbiju i ne igra neku ulogu rezultatski, svjedoci smo tome po rezultatima zadnjih 20 godina. Jednostavno derbi je nešto posebno i obje ekipe ginu na terenu u svrhu pobjede, publika kao presudan faktor pada u vodu.
Prelijepa atmosfera i navijanje s obje strane. Bitno da nije bilo incidenata i belaja.
Upravo se vidio odnos navijaca i porijeklo navijaca u KS. Posto je utakmica bila u nocnom terminu, masa navijaca zelje nije isla na utakmicu. Zakljucak se sam namece u GRADU (ne u KS) je odnos FK Sarajevo : zeljo = 6:1 !!!!! Pa skoro citav stadion je bio bordo obojen!
FK Sarajevo je jedini GRADSKI klub. Zeljo je uvijek i bio prigradski klub. I to nije nista lose i uvredljivo. Jednostavno je tako.
Ako je Foča Trnovo i Hrasnica u gradu onda si u pravu. A ko je u pravu ulimva mu rinuka.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Posjeta na Kosevu je velika samo kad Željo igra
Prosjecna posjeta na Kosevu je skoro duplo veca od iste na grbavici! Statistika je neumoljiva! Pa FK Sarajevo ima veci prosjek od zagrebackog dinama! The end! Kraj price! Mi i jesmo DIVOVI!
Sve dok mi budemo više posjećivali stadione i koncerte umjesto biblioteka, nema nama napretka :D
Djaba zelji i 50 000 taraba od kluba
98 godina, play off za prvaka Zeljo vs Sarajevo 38 000 gledalaca. 1982 godina gradski derby Sarajevo vs Zeljo 55 000 gledalaca,koševo nije imalo stolice.
pogledajte utakmiice Celika u periodu 1998-2014....kakav derbi i vrag.
e navijaci, sarajlije... kada svaka utakmica bude ovako popunjena i jos vise, da se trazi karta vise onda ce se igrati evropa, koliko je nekad do ljudu u klubu toliko je i do navijaca koji nabriju atmosferu...
Pa zrinski sa 2.000 prosjeka igra evropu!
Gleaj Lavora ko Monumental 🫣
Miran budi štrunfe,nemoj mjaukat
Divna atmosfera, ali najposjeceniji susret ikada na Kosevu je bila BiH-Danska 1:1 2003 i Zeljo-Newcastle 0:1 2002g. Pa bilo je oko 35.000 gledalaca. Tekme koje cemo vjecno pamtiti.
Sarajevo : HSF preko 55.000. Ovo sad je šega.
@SikterEfendija Nije istina.Prvo nije HSF vec HSV i bilo je prisutno 45000 gledalaca. Rekord stadiona je iz 1982. Sarajevo Željo 55000.Rekord ovog danasnjeg Koseva je Željo Newcastle 38000...Rekordi posjecenosti bez Želje ne postoje.
Ma nije vise ni navijac-navijac, tu je 15000 idiota najmanje, koji ne gledaju gdje ce baciti topovski, kome zivot ugroziti, kako se pobiti … svaka druga pjesma k*rac, p*cka, dojka