Potvrđeno za Klix.ba
171

Savez donio odluku o prekinutom duelu Sarajeva i Borca, registrovan je službenim rezultatom

D. P.
Musino suđenje izazvalo je pravi skandal (Foto: T. S./Klix.ba)
Musino suđenje izazvalo je pravi skandal (Foto: T. S./Klix.ba)
Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine donijela je odluku o prekinutoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca i registrovala je službenim rezultatom, potvrđeno je za Klix.ba.

Nogometaši Sarajeva su napustili teren u 93. minuti susreta protiv Borca pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav. Igrači koševskog kluba bili su izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka te su se odlučili na ovaj potez zbog čega su bili svjesni da im slijedi kazna.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH odmah je reagovala, zakazala hitnu sjednicu i na njoj donijela odluku da poništi rezultat 2:1 u korist Banjalučana i registruje je službenim rezultatom.

Kako to inače biva u utakmicama u kojima jedna ekipa samoinicijativno napusti teren, drugoj ekipi pripada pobjeda službenim rezultatom 3:0. Tako je Borac ostvario pobjedu za zelenim stolom.

Kada su u pitanju kazne za pojedince i FK Sarajevo, one još uvijek nisu poznate i za njih će biti zadužena Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH koja će naknadno zasjedati dok prikupi sve dokaze i materijale.

Borac se tako u polufinalu Kupa BiH pridružio Slogi Doboj i Zrinjskom. Četvrtog polufinalistu saznat ćemo danas kada svoj meč odigraju Velež i Široki Brijeg.