Zanimljivo na Koševu
21

Revanši polufinala Kupa BiH se igraju danas, osiguran TV prijenos za oba meča

N. K.
Detalj s prve utakmice polufinala (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Detalj s prve utakmice polufinala (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Revanš utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine igraju se danas, a Sarajevo i Borac imaju prednost nakon prvih mečeva protiv Tuzla Cityja, odnosno Klisa.
Bordo tim je u prvom susretu odigranom na stadionu Tušanj pobijedio 1:0, ali su potom upali u krizu upisavši dva uzastopna poraza u prvenstvu od Veleža i Borca pa je ceh platio sportski direktor Emir Hadžić.

Tuzla je nakon poraza od Sarajeva slavila u gradskom derbiju sa Slobodom, a onda su poraženi od Mladosti te su se tako udaljili od borbe za evropska takmičenja kroz prvenstvo.

Susret na stadionu "Asim Ferhatović Hase" bit će definitivno prekretnica za oba kluba kada je riječ o ambicijama u nastavku prvenstva. Vrijedi istaći da Tuzla nije pobijedila Sarajevo u posljednja četiri međusobna meča, a Bordo tim je u Premijer ligi BiH slavio na Koševu u sva tri navrata koliko su do sada igrali.

Za razliku od meča na Koševu, na stadionu Rođeni Klis i Borac će igrati "revijalnu" utakmicu, pošto je teško očekivati da će Klis nadoknaditi tri razlike (1:4) nakon poraza u Banjoj Luci.

Borac igra fantastično u posljednje vrijeme, budući da su upisali sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima i nema sumnje da će i danas tražiti nastavak svog niza.

Parovi, satnica, sudije:

Klis - Borac (15:00, Dražen Marić, Arena Sport TV)

Sarajevo - Tuzla City (17:00, Ermin Sivac, Arena Sport TV)