Wwin liga BiH
43

Savez odabrao sudije: Na Grbavici poznato lice, Goraždanin sudi Sarajevu

D. P.
Sivac je sudio posljednja dva sarajevska derbija (Foto: T. S./Klix.ba)
Sivac je sudio posljednja dva sarajevska derbija (Foto: T. S./Klix.ba)
Utakmice 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine na rasporedu su sutra i prekosutra, a igrat će se po tri duela u dva dana. Nogometni savez BiH je sada odredio sudije za predstojećih šest duela.

Igrat će se vrlo važni dueli na obje polovine tabele, a utakmicu borbe za opstanak na Grbavici igraju Željezničar i Tuzla City. Plavi s Grbavice znatno su podigli formu u posljednje vrijeme i eventualnom pobjedom sutra ozvaničit će opstanak u društvu najboljih te istovremeno gurnuti Tuzla City u niži rang.

Duel na Grbavici sudit će dobro poznato lice, Ermin Sivac iz Zenice. Rezultat s utakmice Želje i Tuzla Cityja osluškivat će Igman i GOŠK, koji također žele pobjedu Plavih koja bi gurnula Tuzlake u niži rang.

Inače, Sivac je vrlo često delegiran Željezničaru ove sezone i to će mu biti šesti meč na Grbavici. Plavi su ostvarili dvije pobjede i tri remija u tih pet utakmica ove sezone kada je Zeničanin dijelio pravdu.

Sarajevo će na gostovanje Slogi Meridian, a utakmicu će suditi Ernis Džemidžiž iz Goražda. Duel koji se igra u subotu vrlo je važan Sarajevo u borbi za Evropu, dok je Sloga sigurna u društvu najboljih, ali bez realnih šansi da se bori za evropska takmičenja.

Hercegovački derbi Zrinjskog i Širokog Brijega sudit će Antoni Bandić iz Gruda, dok će novi korak Borca ka tituli prvaka BiH (duel protiv GOŠK-a) suditi Dražen Marić iz Bijeljine.

Jedan od derbija igrat će Velež i Posušje, a sudit će ga Dragan Petrović iz Banje Luke, dok je Antonio Tomić zadužen za utakmicu Zvijezde 09 i Igmana.

Raspored:

Petak:

18:00 Željezničar - Tuzla City

18:00 Velež - Posušje

20:30 Zrinjski - Široki Brijeg

Subota:

13:30 Zvijezda 09 - Igman

16:00 Sloga - Sarajevo

20:45 Borac - GOŠK

Tabela: