Nije mogao vjerovati
9

Predsjednik Atalante: Crveni karton protiv Reala je bio sramotan i vrlo ozbiljna nepravda

H. H.
Percassi smatra da se Real Madrid favorizuje (Foto:Twitter)
Percassi smatra da se Real Madrid favorizuje (Foto:Twitter)
Predsjednik Atalante Antonio Percassi žestoko se obrušio na Tobiasa Stielera glavnog arbitra meča Lige prvaka protiv Real Madrida, koji je, prema njegovom mišljenju, nanio ozbiljnu nepravdu timu iz Bergama nakon što je isključen Remo Freuler.

Ključni detalj utakmice dogodio se već u 17. minuti kada je Mendy pobjegao odbrani domaćih, a Freuler ga stigao na ivici šesnaesterca i srušio.

Njemački sudija je smatrao da je to bila ozbiljna situacija za gol i isključio je domaćeg igrača, a Real je u finišu stigao do gola preko Mendyja i slavio je sa 1:0.

Trenutak kada je Freuler isključen u 17. minuti (Foto:Screenshot)
Trenutak kada je Freuler isključen u 17. minuti (Foto:Screenshot)

"Bio je to šok, naježio sam se kad sam vidio da je sudija izvukao crveni karton. Mislio sam da je pogrešno odabrao i bio sam siguran da će VAR intervenisati. Svi smo bili zbunjeni, bilo je to sramotno i vrlo ozbiljna nepravda. To nije bio jedini sporan detalj. Bilo ih je toliko da sam ih morao zapisati", kazao je Percassi za Gazzettu dello Sport, a potom je nabrojao sporne epizode.

"Nacho i Modrić su faulirali Maehlea i Pessinu, morali su biti opomenuti i ništa. Ruka Lucasa Vázqueza, također. Propušteno isključenje Casemira? Sudija se sjetio da mu je već dao jedan žuti karton i predomislio se. Da je umjesto njega bio naš igrač, dobio bi drugi žuti karton i bilo bi pošteno. Nemoguće je to učiniti tako - uvijek protiv Atalante. Ili niste pogodni za utakmicu Lige prvaka ili je stvar favoriziranja drugog kluba", objasnio je Percassi koji se ipak nada da njegova ekipa može proći dalje.

Revanš utakmica između Reala i Atalante na programu je 16. marta.