Jasan stav
381

Poruka Hordi zla čelnicima Sarajeva: Sudijske krađe vam neće biti opravdanje

K. H.
Ilustracija (Foto: H. M./Klix.ba)
Najvatreniji navijači FK Sarajevo - Horde zla, na svojoj stranici objavile su dopis koji su poslali u Bordo klub na dan 28. april 2021. godine, a na koji još uvijek nisu dobili odgovor. Njihova poruka glasi: Sudijske krađe vam neće biti opravdanje ako ne osvojimo titulu.

Horde Zla su, između ostalog, izrazile nezadovoljstvo zbog posljednjih rezultata njihovog kluba, a doveli su u pitanje i rad Upravnog odbora te jasno poručili da ovaj organ nije potreban klubu. Postavili su i pitanje da li je urađena sistematizacija radnih mjesta u klubu i revizija uposlenika te da li postoji plan razvoja kluba.

Poručili su i to da bilo kakvo pozivanje na sudijske krađe neće opravdati činjenicu da su ispustili 13 bodova prednosti u odnosu na Borac.

"U slučaju eventualnog neuspjeha (a što je sve osim odbrane titule prvaka) naglašavamo da bilo kakvo pozivanje na sudijske krađe, koliko god očigledne i štetne po nas bile, neće biti opravdanje za izgubljenu prednost od 13 bodova koliko smo imali naspram trenutnog glavnog konkurenta na početku ove polusezone", poručile su Horde zla. Njihovo kompletno saopćenje možete pročitati u fotogaleriji.

Sarajevo nakon 29 odigranih utakmica ima 57 osvojenih bodova, koliko ima i Borac s nešto boljom gol razlikom, a u narednom kolu Bordo tim igra protiv Slobode na svom terenu.

Također, Sarajevo će do kraja sezone igrati i finale Kupa BiH u Zenici protiv Borca.