Špalir i aplauzi
452

Ovako su prijatelji iz škole dočekali Marčetića nakon što je postigao dva gola protiv Sarajeva

D. B.
Prijatelji iz škole su priredili svečani doček 17-godišnjem Stefanu Marčetiću, koji je postigao dva gola za Borac u četvrtfinalu Kupa BiH protiv Sarajeva.

O sudijskoj lakrdiji i samoj utakmici između Sarajeva i Borca je već sve rečeno, no mladi Marčetić je obavio svoj posao na terenu na izuzetan način. U utakmici na Koševu je pogodio mrežu domaćeg tima u 23. i 61. minuti, a rezultat je prije prekida susreta glasio 2:1 za Borac. Napuštanjem terena su igrači Sarajeva odbili nastaviti utakmicu, koja je u konačnici registrovana službenim rezultatem te su Banjalučani prošli u polufinale.

Marčetića su prijatelji iz škole lijepo dočekali, napravili su mu špalir i pozdravljali ga aplauzima dok prilazio ulaznim vratima, a ovaj doček ga je prilično iznenadio i učinio sretnim. Nakon toga je uslijedilo i zajedničko fotografisanje.

Stefan je u dosadašnjoj karijeri nastupao za mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine, za U17 tim je upisao 14 nastupa i 7 pogodaka, u dresu U18 ekipe ima po jedan nastup i gol, dok je za U19 selekciju odigrao 11 utakmica i postigao jedan pogodak.