Derbi 23. kola
76

Manijaci od samog starta bodre Želju u derbiju, odličnu atmosferu prave i Mostarci

D. P.
Manijaci stigli u Mostar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Manijaci stigli u Mostar (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog i Željezničara igraju derbi 23. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a duel na stadionu Pod Bijelim Brijegom igra se u odličnoj atmosferi.

Dodatni efekt utakmici daju navijači oba tima. Domaći su od prije početka utakmice počeli navijati u svom kopu, a imali su i dimnu bakljadu na samom startu utakmice.

S druge strane, Manijaci su doputovali iz Sarajeva i ušli su na tribine skoro na samom početku utakmice, što nekada ranije nije bio slučaj na ovakvim utakmicama zbog strogih kontrola.

Za razliku od uzbuđenja na tribinama, na terenu u prvih pola sata nismo vidjeli mnogo toga i rezultat u trenutku objave članka je 0:0.

Zrinjski je ovaj derbi dočekao na drugom mjestu na tabeli sa 43 osvojena boda. Polako gubi korak u trci za titulu s Borcem, no prilično je u komotnoj situaciji kada je borba za Evropu u pitanju.

S druge strane, Željezničar je pod sve većim pritiskom jer je i dalje u borbi za opstanak. Ovu utakmicu Plavi dočekali su u zoni ispadanja jer su 11. na tabeli sa samo 23 osvojena boda.