Pljuštali otkazi
10

Kolašinac učestvovao u pobuni protiv trenera, Schalke smijenio kompletan sportski segment

H. H.
Kolašinac i saigrači su još prije utakmice sa Stuttgartom tražili smjenu Grossa (Foto:Twitter)
Kolašinac i saigrači su još prije utakmice sa Stuttgartom tražili smjenu Grossa (Foto:Twitter)
Nakon pobune igrača među kojima je bio i naš Sead Kolašinac, te debakla u jučerašnjem meču protiv Stuttgarta 5:1, Schalke je smijenio kompletno sportsko rukovodstvo ekipe na čelu sa trenerom Christianom Grossom (66), sportskim direktorom Jochenom Schneiderom (50) i menadžerom tima Saschom Rietherom (37).

Kako prenosi Bild, tehnički direktor Peter Knäbel (54) privremeno će preuzeti funkciju od Schneidera, a otpušteni su i pomoćni trener Rainer Widmayer i kondicioni trener Werner Leuthard.

Istovremeno, Bild navodi da bi ekipu do kraja sezone trebao voditi Michael Büskens koji je bio jedan od pomoćnika u stručnom štabu Christiana Grossa.

Također, otkriveno je da su Sead Kolašinac (27), Klaas-Jan Huntelaar (37) i Skadran Mustafi (28) prije utakmice sa Stuttgartom tražili razgovor sa Schneiderom i Rietherom, pobunivši se protiv sada već bivšeg trenera Grossa i tražeći njegovu smjenu.

Tako je švicarski stručnjak nakon samo 63 dana na klupi Schalkea dobio otkaz, a klub iz Gelsenkirchena zakovan je za samo dno tabele sa devet bodova nakon 23 odigrana kola i potrebno im je pravo čudo da se spasi ispadanja.