Prva utakmica
50

Borac nastavio koračati ka duploj kruni, razbili su Široki Brijeg u polufinalu Kupa BiH

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: NK Široki Brijeg)
Detalj s utakmice (Foto: NK Široki Brijeg)
Nogometaši Borca pobijedili su u Čitluku u prvoj utakmici polufinala Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:1 te su tako zakoračili u finale najmasovnijeg bh. takmičenja.

Početak utakmice protekao je bez pravih prilika, a Borac je u vodstvo došao u 20. minuti nakon lijepe akcije. Kvržić je na kraju uposlio Blagaića koji nakon dobrog prijema iz blizine matirao golmana Širokog.

Široki je mogao izjednačiti četiri minute kasnije kada su imali čak tri velike prilike iz jednog napada, a kazna za promašaje uslijedila je samo pet minuta kasnije. Raspoloženi Blagaić je sada centrirao iz slobodnjaka, a glavom je pogodio Jokić. Ujedno je 0:2 bio i rezultat prvog poluvremena.

Pola sata prije kraja utakmice Borac je stigao i do trećeg gola, a ovaj put je fenomenalno iz slobodnog udarca pogodio mladi Vuković.

Malu nadu Širokom vratio je Mišić deset minuta kasnije kada je pogodio nakon asistencije Mamića. Do kraja utakmice više nije bilo promjena pa je Borac slavio rezultatom 3:1.

Revanš utakmica između Borca i Širokog Brijega igra se 17. aprila. U drugom polufinalu sastaju se Sloga i Zrinjski, a prvi meč igra se danas od 18:00 sati.

Rezultat i strijelci:

Široki Brijeg - Borac 1:3 (Mamić 71' - Blagaić 21', Jokić 28', Vuković 61')