Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Divac i Rađa su doktori košarke za ovog balvana. A Sabonis akademik. Dječica koja komentiraju nisu vidjela 2 utakmice spomenutih velikana evropske košarke....
Arvydas Sabonis je bio mašina.
Ta djecica nije da nisu gledala ovu dvojicu nego ne gledaju ni Jokica nego komentarisu ono sto procitaju. Kukoc je neko ko je relevantan da govori o ovim stvarima tako da nema potrebe raspravljati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kukoc je igrao u vrijeme gorostasa poput Olajuwona,Robinsona,O Neilla i slicnih centara u NBA pa valjda zna sta prica jer danas u NBA takvih centara nema.
Nivo NBA danas se ne moze porediti sa NBA zavrijeme Jordana, Pipena, Mambe i ekipe. Ovo nije NBA danas.
Realno se provaljuje Kukoč. Slične izjave su imali i Danilović i Đorđević. To je samo dokaz da stara garda igrača ima žestoke komplekse i nikako ne mogu da prihvate da su došli neki novi klinci koji su bolji od njih. Ljudi ostali zarobljeni u 80-tim i 90-tim. Ono što Jokić i Dončić rade u NBA niko nije uspio niti će uspjeti ne samo sa prostora ex YU nego iz Evrope generalno.
Kukoč je reko da više ne prati košarku, da mu je preko glave, pogleda po koji meč i to mora zbog komercijalnih ugovora i PR. Jedan Shaquille O'Neal daje Jokicu priznanje da je jedan od najboljih u istoriji, a Shaq je igro sa gigantima ko što je Džordan, Medžik, a igro je i sa Sabonisom, Divcom, Radjom. Kuki htio da ispoštuje svoju generaciju, to je ok, al odvadi jarane
danasnja nba liga je miki maus u odnosu na onu od prije dvadeset, trideset i cetrdeset godina. ide se samo na ispucavanja i egzibicije, nema vise ni zara ni borbe..
Nažalost i Tonija počeli da udaraju kompleksi. Ajde Divac, proveo je 16 sezona u NBA pa da kaže čovek ako ništa drugo duže je bio u NBA, ali Rađa 4 sezone, sa statistikom koja nije ni blizu. Čime on to može da se meri sa Jokićem? Dva puta uzastopno MVP pa MVP finala u kojem je doneo prvu titulu svom klubu i opet glavni kandidat za MVP ove godine...ko je od bivših košarkaša bio makar u pet najboljih u NBA? Kompleksi tuku pod stare dane...
jeste ali u ovoj danasnjoj ligi koja je kukuruz liga iliti miki maus liga sto bi rekao dr petrovic. jokic kad nevoljko uzme loptu pa dok skonta hoce li pucati ili ce dodati iza glave ti mozes otic komotno piisat i vratit se. odbrana ne postoji. u neka stara vremena ne bi ni 20% od ovoga ostvario.
a sa kim ce Kukoc pit kafu kad dodje u Split?
Opet ovi nostalgicari. Jokic je ubjedljivo najbolji kosarkas na ovim prostorima i tu se nema sta diskutovati. Ako ove sezone ovoji MVP (sto je izvjesno) i MVP finala (za sto ima solidne sanse) bice i najbolji evropski kosarkas svih vremena.
Najbolji SESTI igrac nek malo ohane.
Ništa gore od staraca nostalgičara ili nafurane balavurdije. Jokić je bez sumnje ne samo najbolji centar nego i igrač sa ovih prostora.Ta priča kako bi on u neka druga vremena je toliko ofucana da ne moze gore.Pa lik ima veći IQ igre nego kompletna NBA liga.Lik se IGRA košarke.Mrzili ili ne mrzili lik je to što jeste
Najbolji centar sa ovih postora je Rasa Radovanovic, sta je taj sam sebi zabio koseva.
Ova današnja balavurdija samo gleda statistiku. NBA i jeste sve gora i gora jer su sve sveli na statistiku, a sve ostalo je nebitno! Pa jedan Michael Jordan je u čitavoj karijeri imao 28 puta triple-double, a sada ove takozvane igračine prave toliko u sezoni. To više nije košarka već cirkus!
Ni Divac ni Radja u NBA, za cijelu karijeru nisu ponijeli titulu "MVP sezone", a Jokic je to bio vec dva puta za redom. O oborenim rekordima i svrstavanjima, u raznim kategorijama, medju najbolje ikada, da ne govorimo. // To Toni zna, a novinari, kao i obicno, vade rijeci iz konteksta zbog klikova.
Divac je igrao 16 NBA sezona. Samo u 3 sezone je davao više od 13 koševa po utakmici (16,2 ppg, 14,2 ppg i 14 ppg). Također samo u 3 sezone je imao više od 10 skokova po utakmici (10,8 rpg, 10,2 rpg i 10,0 prg). Rađa je igrao 4 NBA sezone i prosjek u te 4 sezone mu je bio 16,7 koševa po utakmici,nikad nije imao prosjek veći od 9 skokova po utakmici. Reći da su oni bolji centri od Jokića je smiješno, blago rečeno.
druže nisi realan gledaš statistiku u brojevima a ne protiv kakvih centara su igrali u to vrijeme,svi ti centri su u kući slavnih a koliko će ih biti iz ove dekade,zamisli večeras te ubi oladžuvon a sutra te lomi juing a za dva dana ideš protiv šakila pa poslije njeg robinson pa onda malon pa mutombo pa sabonis,ne možeš u tom ritmu davati ni 20 koševa .
Ćosić je najbolji centar sa ovih prostora ikad. Niko mu nije ni blizu.
@Nikolaj2 Evo ovako: Ćosić je bio kompletan igrač. Igrao je centra, a mogao je isto tako biti izvanredno krilo ili playmaker, što ni Jokić, ni Divac ni Rađa ne mogu ili nisu mogli. Uz to je imao i odličan šut sa distance. Igrao je u Americi, ali nije htio da igra u NBA, pa tako nećemo znati kako bi se tamo snašao, ali ne sumnjam da bi uspio.
Naravno da nije.
Ne mogu vjerovati da je propustio da spomene i Sobina. Sto se tice Vrankovica i Arapovica, mozemo se sloziti da je Jokic ipak za nijansu bolji.