Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čudesno, ovako krhko biće opstaje ispod pritiska od osam kilometara vode.
Vidis da je sav zguljen ( zaluto )
To se zove prilagodba, zato bi ovo isto bice vjerovatno da je izvuces blize povrsini na manji pritisak, isto kao sto mi ljudi mozemo odlicno da zivimo u odredjenom rasponu, a cim krenemo previsoko, il prenisko, treba nam oprema.
Nemos ovo ni izvuci na povrsinu, napuhala bi se i pukla ko balon, krv bi joj prokljucala. Covjek je najsebicnija zivotinja, uvijek polazi od sebe i sve sto je drugacije je automatski cudno i ne pripada ovom svijetu.Nije to cudoviste koje zivi na 8 km dubine, pravljeno je za to, kao da se ibretimo kako brod ne moze ici autoputem...
i onda meni kolega kaže da radi pod pritiskom :)))
"Maloljetni pseudoliparis". Sad ja moram razmisljati kako je kliksov novinar dosao do ove slozenice.
Ma šibe
Mora da je dugo u vodi? Sva se smežurala...
Ima jos ispod, nize su rudari, penzioneri, studenti…
Ista čović
Ovom svijetu dohakaće Japanci i Kinezi sa svojim pronalscima.
Zamisli naručiš ribu u restoranu i donesu ti ovog osmog putnika.....? :(
"nekoliko riba je zarobljeno u vodenom stupcu u obližnjem Japanskom rovu". Bravo novinaru. Ne prestajete oduševljavati
Ima jos jace:"Naučnik je rekao da bi riba mogla biti mogao biti vrlo blizu maksimalne dubine koju svaka riba može preživjeti.", ili:"Maloljetni pseudoliparis snimljen je sistemom kamera pričvršćenim na ponderirani okvir koji se oslobađa sa boka broda.". Clanak naprosto vrvi googletranslate biserima.
gdje ti vidis novinara? sjede za racunarom i samo copy/paste i google translate "ja isla ,ja ošla" prijevode...
Iz postrojenja Fukushima je prije nekoliko godina u okean prinudno ispušteno više od 11.000 kubika vode koja je visoko radioktivna... Poslije toga još godinama takva ista i još radioaktivnija voda se bez kontrole slijevala u okean i sad nekome nešto čudno.! Ima da vidite dole šta niste nikad do sada i ničemu se nemojte čuditi zbog Fukushime bilmezi...
"bilmezu" ove ribe su tu sigurno bilo mnogo prije nego su u Japanu culi za barut, a kamoli za nuklearne elektrane.
Samo 3 do 5% okena je ispitano. Dok naučnici i inžinjeri ne dođu do jačih podmornica i kamera ostaje svašta neotkriveno.
vuce na cvijanku. zeljko cvijanka
japanci kad vide ovu ribu:nije losa za popare
japanci su napredan narod drug