Poznati bh. fotograf
484

Dženad Džino pružio podršku brutalno pretučenoj radnici iz Jablanice: Ovo pišem kao otac...

D. J.
Foto: Facebook/Dženad Džino
Foto: Facebook/Dženad Džino
Poznati i nagrađivani bosanskohercegovački fotograf iz Jablanice Dženad Džino oglasio se na svom Facebook profilu povodom brutalnog napada na radnicu u hotelu "Jablanica".
Naime, vlasnik spomenutog hotela Amir Džafić prije nekoliko dana pretukao je 28-godišnju radnicu E.T. jer je tražila svoju zarađenu platu, a ovaj incident potresao je bh. javnost.

Džendaovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Kao neko čiji se virtualni glas čuje možda malo više i dalje od drugih na ovoj mreži, imam moralnu i ljudsku obavezu da se oglasim po pitanju nemilog događaja koji je našu, inače mirnu čaršiju stavio u fokus bosanskohercegovačke javnosti. Ovo prije svega, pišem kao otac djevojčice koju sa svojom suprugom odgajam da postane uzorno dijete i sutra uzorna djevojka koja će svoju perspektivu vidjeti u svom gradu i svojoj državi. Ni više ni manje već identično kako su i E.T. odgajali njeni roditelji, uzorni građani naše čaršije, bez ijedne mrlje u svojim životima, ljudi koje poznajem čitav život", započeo je Džino svoju objavu.

"Od momenta kad sam čuo za nemili događaj stavljam se u poziciju te porodice, porodice čije dijete želi da radi i naplati svoj rad a onda se pojavi 'gazda' nasilnik i uradi to sto je uradio. Istuče Vam dijete na pravdi Boga.

Slova na 'gazdu' nasilnika neću trošit' niti to zaslužuje. Ne zaslužuje ni da mu se ime izgovori i pomene u bilo kom kontekstu u budućnosti. Ono što ja kao građanin, otac i fotograf mogu uraditi sa svoje strane, je ignorisati i 'gazdu' i njegov lokal u bliskoj i dalekoj budućnosti.

Ovim putem i na ovaj način želim dati podršku porodici i njihovoj E.T., kojoj od srca želim brz oporavak."