Biste li znali odgovor?
33

Takmičarka u "Superpotjeri" pogriješila na prvom pitanju pa od razočarenja nije htjela govoriti

L. R.
Maja Lipovac (Screenshot/HRT1)
Maja Lipovac (Screenshot/HRT1)
Takmičarka sinoćnjeg izdanja kviza "Superpotjera" Maja Lipovac pogriješila je na prvom pitanju i tako kući otišla bez mogućnosti da osvoji novac.

Prodavačica iz Našica koja se u slobodno vrijeme bavi trčanjem u uvodnom predstavljanju izjavila je da bi osvojeni iznos iskoristila za opremu za rekreativne aktivnosti, a dio iznosa iskoristila bi i za objavljivanje kriminalističkog romana.

No, pogriješila je na prvom pitanju i tako izgubila mogućnost da nastavi takmičenje. Pitanje je glasilo:

"Bilo je to prvog juna", rečenica je kojeg književnog djela? Ponuđeni odgovori bili su: "Vlak u snijegu", "Družba Pere Kvržice" i "Snježna kraljica".

Iako je odgovor trebao biti i više nego logičan, budući da je radnja romana smještena u junu, takmičarka je ponudila odgovor "Vlak u snijegu".

No, zanimljivo je da je prije njenog ponuđenog odgovora voditelj kviza Joško Lokas rekao da ne žuri ako je iznenadilo pitanje, ali čini se da je to samo ubrzalo njen odgovor, koji je na kraju bio netačan. Kada je shvatila da ne nastavlja takmičenje, nije rekla ni riječ, a Lokas ju je pokušao utješiti zagrljaljem.

Slična situacija se dogodila u jednoj od prethodnih emisija kviza, kada je takmičarka također dala pogrešan odgovor na prvo pitanje, ali jedan od lovaca odgovorio je da ni on ne bi znao tačan odgovor.