Popularni bh. kviz
18

Pitanje u ZNZKVI-ju privuklo pažnju: Znate li koja je svjetska ličnost 1984. nastupala u Sarajevu?

L. R.
Screenshot/FTV
Screenshot/FTV
Sinoćnje izdanje bh. kviza "ZNZKVI", gledateljima i takmičarima ponovo je donijelo brojna zanimljiva pitanja, a jedno pitanje iz kategorije Umjetnost i kulturica posebno je privuklo pažnju.
Takmičar koji se predstavio kao Vlatko iz Kreševa odgovorio je tačno na pitanje iz kategorije Mentalno razgibavanje, a onda je uslijedilo pitanje iz kategorije Umjetnost i kulturica, gdje je takmičar odlučio iskoristiti joker s kojim je zamijenio pitanje.

Pitanje je glasilo:

"17. aprila 1984. godine u sarajevskoj Zetri održan je koncert velike svjetske pop zvijezde. Koje ime tražimo?"

Ponuđeni odgovori bili su a) Elton John, b) Celine Dion, c) Bruce Dickinson i d) Bono Vox.

No, takmičar nije bio siguran pa je odgovorio Bono Vox, ali tačan odgovor je bio Elton John.

Poznato je da je Bono zajedno s bendom U2 održao koncert u Sarajevu 23. septembra 1997. godine, ali manje poznato je da je i Elton John nastupao upravo u Sarajevu. To se dogodilo samo dva mjeseca nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a Elton je tokom svoje turneje "Breaking Hearts" održao i koncerte u Beogradu i Zagrebu.

Podsjećamo, "ZNZKVI" je trenutno jedini bh. kviz, a možete ga pratiti svakog četvrtka u periodu od 18 sati u programu Federalne televizije. Budući da je riječ o kvizu takozvanog telefonskog formata, sudjelovati možete putem brojeva 033 455 151 i 033 645 142. Više informacija o kvizu "ZNZKVI" možete pronaći na zvaničnoj web stranici kviza.