200 KM
21

Takmičar u bh. kvizu "ZNZKVI" osvojio najveću nagradu tačnim odgovorom na pitanje "Šta znači Ilidža"

L. R.
Pratite "ZNZKVI" na Federalnoj televiziji (Screenshot/FTV)
Pratite "ZNZKVI" na Federalnoj televiziji (Screenshot/FTV)
Nakon tri emisije kviza "ZNZKVI", jedan takmičar uspio je otvoriti posljednje pitanje i osvojiti glavnu nagradu u iznosu od 200 KM.
U ovosedmičnom izdanju novog bh. kviza, voditelj je bio Vlado Kao Takav, a uz njega je bio i svojevrsni komentator kviza Ajda Činjenica.

Nakon nekoliko takmičara iz različitih bh. gradova, uslijedio je i poziv iz Prijedora, a javio se takmičar koji se predstavio kao Bojan.

Kao i svakog drugog takmičara kviza ZNZKVI prvo pitanje bilo je iz kategorije Mentalno razgibavanje. Budući da takmičari ne mogu birati koje će kategorije prvo otvoriti, takmičaru iz Prijedora uslijedila su pitanja iz kategorija Zemljo tisućljetna, Umjetnost i kulturica, Lagano sportski, Novija politička historija te Uspješne žene.

Takmičar je na sva pitanja odgovorio tačno i na taj način stekao uslove da otvori i posljednje pitanje u kategorija koja se zove "Pitanje za Nobela". No, da ne bi bilo tako jednostavno, u slučaju pogrešnog odgovora izgubio bi do tada osvojeni iznos.

Takmičar je odlučio da nastavi igru i rizikuje osvojeni iznos od 100 KM, a posljednje pitanje glasilo je:

"Šta znači Ilidža?"

Takmičar je imao deset sekundi da odgovori na pitanje, a odgovor je ponudio već u drugoj sekundi rekavši da Ilidža u prijevodu znači lijek, što se ispostavilo kao tačan odgovor.

Kasnije je komentator kviza Ajda Činjenica objasnio da takmičar ne bi pogriješio ni da je rekao zdravlje ili zdrava voda, budući da naziv Ilidža ima više tumačenja.

Podsjećamo, novi bh. kviz možete pratiti svakog četvrtka na Federalnoj televiziji s početkom u 18 sati. Više informacija o pravilima i detaljima kviza možete pronaći na web stranici znzkvi.ba.