Iskoristio joker
14

Takmičara ZNZKVI-ja namučilo pitanje o pjesmi Zdravka Čolića: Ko je autor hita "Sinoć nisi bila tu"?

L. R.
Screenshot/FTV
Screenshot/FTV
Jedan od takmičara u večerašnjem izdanju bh. kviza ZNZKVI je otvorio pitanje za Nobela te zahvaljajući tačnom odgovoru osvojio glavnu nagradu od 200KM, ali za jedno pitanje ipak nije bio siguran te je odlučio iskoristiti jokera.

Kao i ranije, kreatori kviza ZNZKVI svakog četvrtka donose brojna zanimljiva pitanja, ali i odgovore. Ove sedmice u studiju su bili voditelj Stihomir Klepić i komentator Ajda Činjenica.

Nakon nekoliko poziva i osvojenih nagrada u iznosu od 50KM, takmičar Zlatko osvojio je 200KM. No, pitanje iz kategorije Umjetnost i kulturica namučilo je ovog takmičara pa je iskoristio joker "Zovi Brudu". Pitanje je glasilo:

"Ko je autor pjesme "Sinoć nisi bila tu" iz 1972. godine, koja je nagovijestila blistavu karijeru Zdravka Čolića?"

Screenshot/FTV
Screenshot/FTV

Među ponuđenim odgovorima bili su: 1) Fahrudin Pecikoza, 2) Kemal Monteno, 3) Dino Merlin te 4) Nazif Gljiva.

Takmičar nije bio siguran, a nakon što je iskoristio jokera, rekao je da bi se odlučio za Kemala Montena, što je zapravo i bio tačan odgovor.

Zdravko Čolić se s pjesmom "Sinoć nisi bila tu" predstavio na festivalu "Vaš šlager sezone" 1972. godine, kada je osvojio treće mjesto. Ovaj nastup označio je početak njegove solističke karijere, a stihove ove pjesme još uvijek se rado slušaju.

Podsjećamo, jedini bh. kviz možete pratiti svakog četvrtka u periodu od 18 sati u programu Federalne televizije. Budući da je riječ o kvizu takozvanog telefonskog formata, sudjelovati možete putem brojeva 033 455 151 i 033 645 142. Više informacija o kvizu "ZNZKVI" možete pronaći na zvaničnoj web stranici kviza.