Biste li znali odgovor?
37

Nakon dužeg vremena: Student u "Milijunašu" otvorio 14. pitanje, ali nije želio riskirati

L. R.
Danijel Kovačević (Screenshot/HRT1)
Danijel Kovačević (Screenshot/HRT1)
Nakon dužeg vremena jedan od takmičara hrvatskog izdanja kviza "Tko želi biti milijunaš" večeras je uspio otvoriti 14. pitanje.

Danijel Kovačević iz Grudinaca je student računarstva koji je svoje predstavljanje u kvizu započeo još u prošloj emisiji, a večeras je započeo kviz s otvaranjem 13. pitanja.

Nakon što je 22-godišnji student odgovorio tačno, dijelila su ga dva koraka do pobjede, ali nažalost nije znao tačan odgovor na 14. pitanje. On nije želio riskirati te je kući otišao sa osvojenih 34.000 eura.

Pitanje za 68.000 eura glasilo je:

"Koji '-stan' graniči s najviše '-stanova': a) Kazahstan, b) Tadžikistan, c) Afganistan ili d) Uzbekistan."

Mladić je dugo analizirao šta bi mogao biti tačan odgovor. Nakon što je rekao da odustaje, publika ga je nagradila dugim i gromoglasnim aplauzom, a Tarik Filipović mu je čestitao na sjajnoj igri.

On je rekao da se dvoumio između odgovora a) Kazahstana i c) Afganistana, na kraju je rekao da bi ipak odgovorio c) Afganistan. To se na kraju ispostavilo kao netačan odgovor pa mu je bilo drago što je na kraju odustao. Tačan odgovor je d) Uzbekistan, koji graniči s pet drugih država čiji nazivi završavaju na -stan.