Komentari (311)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prave filmove o svojim stradanjima, a neće da vide i da čuju tuđa stradanja od njihove ruke. Pa valjda osoba koja je doživjela bol najbolje osjeti tuđu bol, ali kod njih to ne pije vode.
A fil Jasmile Zabanic za njih nije relavantna prica o stradanju od zlocinackog Rezima Dabica i Slobe . Genocid u Sreberebici
@BulevarBijeljine………@Kikseru ……..koji Servin jos stavlja nick @BulevarEugenaSavojskog, i @BulevarSvetogEugena Savojskog. Zar ti nije ofirno da ti kao pokatoliceni Servin glumis pravoslavca.
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
ne ponovilo se
@brzinajevrlinaocm neka se nikad ni jedan zlocin ne ponovi, ali srbi su najveci mitomani,u RS-u zabranjuju Qvo Vadis Aida a vamo oni prave svoje projekcije
Cinjenica je da je Jasenovac postojao. Cinjenica je da su u njemu napravljeni monstruozni i strasni zlocini, nepojmljivi ljudskom umu, cinjenica je i da su u Jasenovac i njegove logore odvodjena i ubijana djeca. Cinjenica je je takodje da treba utvrditi i koliko je stvarni broj ubijenih. Jer nije isto da li je to 70, 80, 100 ili 700 000 hiljada. Mada i jedna neduzna zrtva je previse a ne na primjer 100 000, koliko je vjerovatan broj ubijenih.
Jasenovac jeste bio ali je preuvelican
Film je potreban ali tendenciozno tajmiran kad izlazi Quo Vadis Aida. Samim tim i sumnjam u vjerodostojnost.
Prije rata se mogla reci istina o ustasama u sarajevu i ljudi su se smijali tome, a danas u tzv. demokratiji se to isto ne moze reci, a da ne budes proglasen islamofobom ili nacionalistom od strane novih stanovnika sarajeva, koji su zapravo najveci latentni nacionalisti i rade reviziju istorije. Evo potvrde: https://www.youtube.com/embed/2d4rbo-2yT0?start=370&end=387
Muslica je najvise bilo u ustasama i handzar diviziji i pocinili su jedini pravi genocid nad srbima u jasenovcu i istim onim dijelovima kao i u ovom ratu,u istocnoj bosni i krajini.U partizanima vas je bilo samo 3%,sto je nivo statisticke greske,a sada glumite antifasiste.Vece ste ustase od hrvata,hrvatsko cvijece,sto se vidi i po fasistickim imenima ulica i skola u sarajevu.Svi gradonacelnici sarajeva u ndh su bili muslici i davali su dozvole za sva zatvaranja,oduzimanje imovine i deportacije.
Na sto su spali hudi hrvati, mi Bosnjaci im moramo branit Antu. Srbin uvijek laze pa mnoge stvari laze i za Jasenovac. Mnogi hrvati i bosnjaci bili su zatoceni u Jasenovcu.
Ti jadni nezštićeni Srbi bacaju u miru bombe na radnike HEP-a. A mediji ih i dalje šštite kao najveće žrtve u istoriji ovih prostora. Mitomanija!!!!
Ovako o filmu Dara of Jasenovac piše Variety. https://www.google.com/amp/s/variety.com/2021/film/reviews/dara-of-jasenovac-film-review-dara-iz-jasenovca-1234890745/amp/ Ukratko, podmukla prikrivena propaganda kojom se pokušavaju abolirati zlodjela koja su Srbi činili 90ih po monstruoznostu u ravni i gora da onih koje činili NDH. Pročitali vas ba i Ameri... Katarza je čudo, prvo priznati svoja djela pa onda pričati o drugima...
Jeftin propgandni odgovor na film Jasmile žbanić o genocidu u Srebrenici, koji ima za cilj Srbe održi u stanju u kojem su već više od 100 godina.
Propagandni film, 75 godina nakon Jasenovca, a ponuputama Memoranduma SANU 2 sa ciljem pravdanja srpskih zlocina pocinjenih 90-ih. - https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Drugi_Memorandum_SANU
Ali u Jasenovcu nisu bili samo Srbi tako da svaka cast za film. Nije Jasenovac samo srpsko stradanje.
Nije, ali je najveći broj žrtava (preko 50 hiljada) bio upravo sa srpske strane... to je realnost i činjenica koja se ne može opovrgnuti
I treba svi da snime svoje zrtve i da priznaju da su radili zlocine,sve dok narodi ne vide da mrznja i fasizam ne vode u bolju buducnost.
Pa dokle će više kinematografija Balkana biti oslonjena samo na genocidima i ratnu tematiku??? Zna li tko snimiti kakvu komediju?
Drug mora se znati prošlost i istina da bi naučili nešto i da se takve stvari ne ponove.
Koliko ih je ovaj put ubjeno? 5 miliona?
Hoće li snimiti film o Srebrenici kako su Srbi počinili GENOCID u istoj nad Bošnjacima ?
Ovo čak nije ni filmska kritika, nego hiperkorektna najava filma. Variety je ovo nazvao "srpaskom propagandom".
https://variety.com/2021/film/reviews/dara-of-jasenovac-film-review-dara-iz-jasenovca-1234890745/--- It’s a testament to the cravenness of the Holocaust industry that an undisguised piece of Serbian nationalist propaganda like Peter (Predrag) Antonijević’s “Dara of Jasenovac,” dressed up in concentration camp clothing, can find distribution outside its native land. Less surprising is that it’s been submitted for Oscar consideration.