Komentari (272)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Strpci, Srebrenica, Vukovar, Drenica, sve krvavi tragovi projekta velike srbije. Stidite se i vi i vase trideseto koljeno
Karu iz Jasenovca su ismijali cak i zidovi koji drze Oskare. Ne moze se lazima i propagandom vrsiti revizija historije, kao sto se moze sa srpskom sirotinjom. Stranci su prepoznali istinu u nasem filmu, a lazni narativ i propagandu u Kari. Zato je Quo Vadis Aida dobio 10 nagrada i jos tri nominacije, a Kara je dobila karinu :)
bošnje magijom još skidaju stid & sram od turske provale u bosnu i priklanjanja azijatskom zaostalom okupatoru...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Genocid koji je ucinjen u Srebrenici, samo je vrh ledenog brijega velikosrpskih zvjerskih zlocina koji su pocinjeni u Bosni i Hercegovini.Fasisticka ideja velike srbije je opasna za cijeli region i trebali bi organizovati Antivelikosrpski savez,u koji bi usli Hrvati,Bosnjaci,Albanci,Crnogorci,Makedonci i Srbi antifasisti.
@katozlatoCD..upravo tako.Od Ilije Garasanina i “Nacertanija” do danas,SANU i SPC marljivo rade na stvaranju fasisticke velike srbije i pri tom se sluze svim sredstvima,od genocida do pisanja lazne istorije,politickih zastrasivanja,podvodjena lijepih zena protivnicima,stvaranje ispiranjem mozgova pete izdajnicke kolone unutar svih susjednih naroda itd.
@SimpleRed Da ne bi neki od vas nestali sa mape zajedno sa nama. Jest da ne bi imali šanse ali sigurno da postoje likovi koji bi se borili do zadnjeg.
A republiku sumsku sa genocidnom tvorevinom
Film je takav da zadrzavas dah od druge minute do kraja, a kad zavrsi i upale se svjetla, cijela sala sjedi na svom mjestu i nijemo gleda u prazno...
Film nisam gledao,po komentarima vidim da je jako uspjesno filmsko djelo koje ce djelic tragedije koji se desio na prostoru Bosne i Hercegovine predocit i upoznati okruzenje i svijet,sve pohvale svima koji su ucestvovali u stvaranju ovog djela,nadam se i dobitkom oskara.
Sve će to o Srbijo prekriti ne snjegovi i šaš, nogo prkos naš. Uvjek će te ostati pljuvačka svijeta. Ali možda to vama, godi. Vi ste Sicilija Balkana. A hebo zemlju koja sa Kosovom graniči. Podsječavas na Vidovdan neke daleke godine.
oskara ce preuzeti samir fazlinovic
Pravda je spora kao puž, ali uvijek dostižna. Svima onima koji veličaju genecid porućujem, kad tad vrati se vrati sa najmilijim. Bravo Jasmila.
Negirati zrtve jednog naroda, i traziti od tih istih da postuju tvoje zrtve, toliko je degutantno da se covjek zapita ko je ovdje normalan a ko lud. Mrznja vam je ubila osjecaj humanosti i objektivnosti.
Liz liz
Braća hrvati podržavaju film i osuđuju genocid u Srebrenici sa kojim se mogu također poistovjetiti. Hvala vam svima ovdje. Ne razumijem samo koji se moroni onda predstavljaju u komentarima o Danu nezavisnosti BiH kao “Hrvat sam i sviđa mi se Dodikov govor”. Malo bolesno, ako su to stvarno braća hrvati, onda i licemjerno
Ta braća Hrvati su nas također ubijali dok su imali šansu. Tako je veliki dio moje familije u Vitezu i okolini ubijeno od strane njihovih katoličkih komšija s kojim su se kumili prije rata. Nemoj zaboraviti da u Karađorđevima je prisustvovao i Franjo Tuđman. Ne govorim da ih mrziš, već nemoj im vjerovati kao da su ti braća.
Toj "braći" treba naplatiti sa zateznom kamatom.
A u Dari prikazali da su ubili onoliko Srba. Pa koje onda ostao živ. I sam znam da je Jasenovac bio logor za sve ljude ne ustaše. Npr. moja dvojica tj očeva rođaka (bošnjaka) su ubile ustaše.
Pa nije ni u Aidi prikazano koliko je drugih naroda pobijeno. Filmovi su snimani namjenski. U logoru Jasenovac je bilo i Hrvata i to su cinjenice, ali se ne moze osporavati i ismijavati sa zrtvama i pogibijama naroda sa bilo koje strane. Cifre stradalih su upitne kod svih.
Pa tu je to... samo što su srbi bili brutalnijo o krvoločniji.
Zamisli praviš genocid i snimaš ga da se ponosiš pa tako glup može samo serbo biti
Shindler na žalost nije bio u Bratuncu ili Vlasenici ili Zvorniku da spase nevine. Shindlerova lista je spasila ljude- Među Srbima 92-95 nije bo dovoljno Srđana Aleksica da zaustave genocid, da zaustave masovne.grobnice. Obrukali se.Srbi jer su p-ostali jedini genocidni fašisti Evrope poslije Hitlerove Njemačke. Junaštvo Srpske.vojske na Ceru i WW1 je pljunuto i pogaženo na Žepi i Srebrenici.
Nebi bio srbin nema tog bogatstva,mozes zamislit kad civilizacija pogleda taj genocide koji su ucinili srbi,ej srbin bolan
Mnogima koji komentsrišu treba reći da nije bitno šta su srbi i kako svijet na njih gleda. Bitno je da smo mi kao Jevreji patili. Ko ne zna o čemu pričam neka uporedi snimke rata da snimcima sa History channel-a. Selam / Šalom.